uit het Caravanity camping kookboek

5 x heerlijke recepten voor op de camping

Ben jij soms ook de inspiratie even kwijt en kom je niet verder dan wat hamburgers op de bbq met een fruitsalade na een lange, lome dag voor je caravan? Dan hebben wij iets leuks voor je! Duik mee in de culinaire wereld van het Caravanity Camping Kookboek! In deze blog presenteren we je vijf lekkere en gemakkelijke recepten die je kampeerervaring naar een hoger niveau tillen.

Van verfrissende sangria tot hartige avondmaaltijden – deze gerechten zijn speciaal ontworpen om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken! Pak je pannen en laat je inspireren door de smakelijke recepten uit het Caravanity Camping Kookboek!

1. Eitje in je burger

Benodigdheden voor vier personen
– 4 hamburgers
– 4 eieren
– 4 broodjes
– peper, zout en sauzen naar smaak

Bereidingswijze
Plet de hamburgers een beetje en stans met een glas een rondje uit het midden. Leg de burgers op de grill of in een flinke pan en bak beide zijdes bruin. Breek vier eitjes en giet de inhoud in de vier rondjes. Zet het vuur halfhoog en laat het ei langzaam stollen. Dit duurt 6 tot 8 minuten. Als je ei gestold is, is je burger ook klaar. Leg het geheel op een vers broodje en garneer naar wens met een lekkere saus. Het overgebleven stukje hamburger, kun je uiteraard mee grillen en lekker opeten.

2. Gamba’s pil pil

Benodigdheden voor vier personen

– 35 à 40 rauwe gepelde gamba’s (je herkent ze aan hun grijze kleur)
– 4 teentjes knoflook
– g 250 ml olijfolie extra vergine
– 100 ml witte wijn
– 1 tl paprikapoeder
– 20 cherrytomaatjes
– stokbrood

Bereidingswijze
Verwijder de zwarte ader (het darmkanaal) en de staart van de gamba’s. Snijd de knoflook in dunne plakjes en meng door de olijfolie. Voeg de gamba’s toe en laat dit een kwartier tot een uur in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Doe alles in de koekenpan, voeg 100 ml witte wijn toe, de paprikapoeder en de cherrytomaten. Verwarm alles. De pil pil is klaar als de gamba’s roze kleuren. Het stokbrood kun je heerlijk dopen in de knoflook-olijfolie.
Tip: hou je van pittig? Voeg een snufje chili- of cayennepeper toe. De smaak van knoflook neutraliseer je door wat gehakte verse peterselie of bieslook toe te voegen.

Pastasalade met brie en Parmaham

Benodigdheden voor vier personen
– 400 g korte pasta, zoals fusilli of schelpjespasta
– 2 paprika’s
– 1 courgette
– olijfolie
– Provençaalse kruiden
– 200 g in stukjes gesneden parmaham
– 1 potje (ca. 200 g) zongedroogde tomaten
– 200 g (room)brie
– 100 g rucola
– honing-mosterddressing

Bereidingswijze
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Laat deze na het koken afkoelen tot lauwwarm. Snijd de paprika en courgette in grove stukken, besprenkel met olijfolie en Provençaalse kruiden. Zet de skottelbraai of barbecue aan, leg de paprika en courgette in een met olijfolie ingevet aluminiumbakje en rooster ze in 10 minuten.

Laat hierna afkoelen. Bak de in stukjes gesneden parmaham in een scheutje olijfolie en haal ze eruit wanneer ze opkrullen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de zongedroogde tomaten doormidden en voeg ze, samen met de gegrilde paprika en courgette toe aan de (lauwwarme) pasta. Snijd de brie in grove stukken en voeg deze samen met de rucola toe aan de pasta. Maak de honing-mosterddressing en mix alles door elkaar.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

Pizzahapje

Benodigdheden voor vier personen
– 1 courgette
– olijfolie – peper en zout
– 1 klein potje rode pastasaus (100 g)
– 12 dunne en kleine plakjes ham
– 50 g geraspte kaas – Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
Snijd de courgette in 12 plakjes van ongeveer 1 cm dik. Vet de plakjes in met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de courgettes op de barbecue of skottelbraai tot je aan beide kanten een afdruk van de grill in de courgette ziet staan.

Haal van de grill af. Schep een klein beetje pastasaus op de courgette en leg er een dun plakje ham op. Garneer met wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Leg ze nu weer 2 tot 3 minuten op de grill en haal ze eraf als de kaas gesmolten is.

Sangria blanco

Deze sangria dronk Femke voor het eerst op het strand in Spanje en iets later kreeg ze het recept van collega Carmen Roovers. Een tikkeltje anders dan je misschien gewend bent, maar minstens zo lekker. Zo niet lekkerder!

Benodigdheden
– 1 fles gekoelde cava of prosecco
– 250 ml gekoelde witte druivensap
– karaf of waterkan – 75 ml Cointreau of Grand Marnier
– 150 g aardbeien
– 1 appel

Bereidingswijze
Schenk de cava en het druivensap in een karaf en doe de Cointreau of Grand Marnier erbij. Roer even door. Snijd de aardbeien in kwarten en de appel in plakjes en voeg toe. Mocht je een klein vriezertje hebben in je caravan, dan zijn ijsklontjes een heel fijne toevoeging!

Heb je trek gekregen en wil je nog meer inspiratie voor lekkere, maar niet al te ingewikkelde maaltijden op de camping? Reserveer dan nu het Caravanity Camping Kookboek.

Over het Caravanity Camping Kookboek

Femke Creemers, bekend van de blog Caravanity dat meer dan 30.000 bezoekers per maand trekt, schreef meerdere boeken, waaronder het gelijknamige boek Caravanity dat boordevol staat met inspiratie, stylingtips, how to’s en andere handige ideeën om zelf aan de slag te gaan met het pimpen van je caravan.

Praktische informatie
Caravanity Camping Kookboek
ISBN: 9789021558530
Prijs: € 22,50
Uitgeverij: Kosmos
Lees het gratis fragment

Met dank aan Kosmos uitgevers voor de heerlijke recepten