Op weg naar kampeergeluk

Volg de familie van Kester op Camp to Go

In deze aflevering van Camp to Go volgen we de familie van Kester tijdens hun vakantie met de Dethleffs c’joy 480 QLK caravan. De familie reist af naar het Overijsselse Vechtdal waar ze verblijven op vijfsterrencamping ‘De Kleine Wolf’. Deze heerlijke camping werd in 2022 bekroond tot Camping van het Jaar in de categorie ‘de fijnste gezinscamping’. Dat begrijpen we, want met faciliteiten voor jong en oud, waterpret binnen- en buiten en de diverse activiteiten die worden georganiseerd, is vermaak gegarandeerd!

De familie van Kester

De Van Kester-familie bestaat uit Melissa (41) en Jeroen (41) en hun kinderen Ruben (14), Laurens (12), en Isabelle (9). Elk jaar in de zomer gaat Melissa alleen op avontuur met haar drie kinderen, aangezien Jeroen druk is met zijn eigen tuinbouwbedrijf en niet weg kan. Hoewel Melissa het als een onderneming beschouwt om solo met de kinderen op reis te gaan, vinden zij en Jeroen het belangrijk dat hun kinderen niet de hele zomer thuis blijven vanwege Jeroens werk.

Vouwwagens en vakantiewensen: een evolutie in kampeeruitrusting

Vijf jaar geleden kochten ze hun eerste vouwwagen, maar vanwege het tijdrovende opzetten hebben ze deze later vervangen door een ander model dat eenvoudig kan worden uitgeklapt. Melissa, hoewel nog steeds van mening dat het veel werk is, kan alleen rekenen op hulp van haar oudste zoon Ruben. Ze heeft eigenlijk de wens om met een camper of caravan op vakantie te gaan.

Actief en sportief: de familie heeft een bewegingsvolle levensstijl

De familie van Kester is actief en sportief. Ruben beoefent hockey op hoog niveau, Laurens doet aan judo en muurklimmen, terwijl Isabelle zich bezighoudt met judo en dansen. Ook gezamenlijk sporten is een favoriete bezigheid, zoals voetballen op het grasveldje bij hun huis of samen de buurt verkennen op skeelers. Naast zwemmen, klimmen, tafeltennissen en bordspelletjes genieten ze van het bezoeken van pretparken. Stilzitten is slechts een uitzondering, meestal hooguit één uur per dag. Momenteel is het oplossen van de Rubiks kubus een gezamenlijke uitdaging. Laurens klaart de klus in slechts één minuut, terwijl zowel Ruben als Melissa en Isabelle nog druk aan het oefenen zijn. De Rubiks kubus mag dan ook niet ontbreken tijdens de vakantie.

Op vakantie met de Dethleffs c’joy 480 QLK – Caravan

Melissa ging met haar kinderen op vakantie met de Dethleffs c’joy 480 QLK caravan. De ideale caravan voor gezinnen die hun eerste caravan zoeken en voor prijsbewuste kampeerliefhebbers. Met het geringe gewicht is een grote gemotoriseerde auto niet noodzakelijk en een rijbewijs B is voldoende. Door het slanke ontwerp zijn zelfs smalle straatjes geen probleem.

Slaapcomfort, ook voor grote gezinnen

Met stapelbedden achterin en een ruime zitgroep die kan worden omgebouwd tot een groot tweepersoonsbed, biedt deze caravan slaapplaatsen voor wel 6 personen, en zelfs 7 met het optionele derde stapelbed.

Slimme indeling voor optimaal comfort

Het verhoogde tweepersoonsbed van 150 cm breed en de royale bagageruimte eronder zijn gemakkelijk toegankelijk via de zitgroep. De handige keuken met driepits kooktoestel en een ruime 130 liter koelkast met apart vriesvak, samen met het sanitaire gedeelte omgeven door twee kledingkasten, maken het kamperen nog comfortabeler.

Compact en handig: perfect voor gezinsavonturen

Met een totale lengte van iets meer dan zeven meter is dit gezinsmodel compact en handig. Kies uit twee maximaal toelaatbare gewichten: 1.300 kg standaard of optioneel 1.500 kg voor extra bagageruimte. De c’joy 480 QLK staat klaar om elke familievakantie onvergetelijk te maken!

Vijf sterren camping De Kleine Wolf

De familie van Kester ontdekt deze vakantie de vijf sterren camping De Kleine Wolf in het Overijsselse Vechtdal. De camping is in 2022 bekroond tot Camping van het Jaar in de categorie ‘de fijnste gezinscamping’. Jong en oud genieten van de ruime kampeerplaatsen in het groen, het zandstrand met speeltoestellen, een afgezet ondiep watergedeelte en het fitnessparcours bij de visvijver.

De familie van Kester ontdekt deze vakantie de vijf sterren camping De Kleine Wolf in het Overijsselse Vechtdal. De camping is in 2022 bekroond tot Camping van het Jaar in de categorie ‘de fijnste gezinscamping’. Jong en oud genieten van het zandstrand, een afgezet ondiep watergedeelte en fitnessparcours bij de visvijver. Daarnaast biedt De Kleine Wolf binnen- en buitenzwembaden, glijbanen, een indoor speelparadijs en een zandstrand met palmbomen.

Met gevarieerde begroeiing, binnenspeeltuin, junglebos, jeugdhoek en spooktochten is vermaak gegarandeerd.

Faciliteiten voor jong en oud

Verder biedt De Kleine Wolf binnen- en buitenzwembaden, glijbanen, een indoor speelparadijs, een junglebos en een jeugdhoek. Het animatieteam organiseert dagelijkse knutselsessies, middag- en avondspellen voor kinderen van alle leeftijden. Van speurtochten tot zwemdiscos en spectaculaire evenementen zoals vuurwerkshows, flyboardshows, schuimparty’s en spooktochten in het hoogseizoen. Vermaak is dus gegarandeerd!

Waterpret met duurzame verwarming

Ook buiten is genoeg waterpret te beleven op ‘playa de Kleine Wolf’. Zo is er een zwemvijver, compleet met roeibootjes, kabelbanen en een pontje. Een waar paradijs voor kinderen. Het zandstrand met echte palmbomen voegt een exotisch tintje toe. Een duurzame biomassa-kachel verwarmt zowel het buiten- als het binnenbad.

Ontdek de omgeving

Het Overijsselse Vechtdal biedt een unieke omgeving met landgoederen, bossen en heiden. Nabij het charmante Ommen, heeft de veelzijdige natuur met historische molens en rivieren als de Vecht en de Regge veel te bieden. Omliggende steden zoals Dedemsvaart, Hardenberg en Dalfsen, en zelfs Duitse Nordhorn, zijn gemakkelijk bereikbaar. Sportieve gasten kunnen genieten van wandel- en fietsroutes, inclusief mountainbikeroutes. Cultuurliefhebbers vinden musea in Ommen en het Veenmuseum in Barger Compascuum interessant. Prachtige tuinen zoals ‘De Tuinen van Mien Ruys’ en leuke activiteiten voor kinderen, zoals Octo4Kids in Ommen en Avonturenpark Hellendoorn, maken de omgeving ideaal voor gezinsvakanties

Tip(s) van Sander

Sander tipt deze aflevering de nieuwe S72DC camper van Sun Living. Deze half-integraal camper komt standaard met een geïntegreerd hefbed bij modellen met een lengte van 7 meter of meer. Verder biedt de camper ruimte en slimme oplossingen, waardoor het voor liefhebbers van het buitenleven de perfecte keuze is voor een ontspannen vakantie.

Verder kijkt hij even mee met Tineke en Jan-Kees in Istrië, Kroatië die daar voor de ACSI FreeLife TestTour kamperen met een Eriba Touring 542 caravan achter een Kia Niro Hybrid.

Elke zaterdag én zondag bij RTL4

Deze aflevering van Camp to Go is – wegens een technische storing een week naar voren gehaald  – te zien op zaterdag 2 december, 17.00 uur bij RTL4. De herhaling was te zien op zondag  3 december.

Ontdek de vrijheid van kamperen met Camp to Go!

Eerdere afleveringen (seizoen 1, 2 en 3) terugkijken doe je hier.