Van Oude Caravan naar Nieuwe Avonturen

Kampeergeluk met de Familie Van Egmond

 

De familie van Egmond, bestaande uit Melvin (35 jaar), Chantal (33 jaar) en zoontje Silvan (3 jaar), koestert een groeiende liefde voor kamperen. Vijf jaar geleden kochten ze voor een bescheiden bedrag een Chateau Elite uit 1977. Ze overwegen deze bijna 50 jaar oude caravan nu te vervangen. Deze zomer vertrokken ze richting het schilderachtige Vechtdal met de Bürstner Premio 455 TS caravan. Een caravan met een flexibele indeling, praktische keuken en topklasse slaapcomfort. Op Vakantiepark Beerze Bulten, een vijf sterren camping in het schilderachtige Vechtdal, vonden ze ontspanning te midden van royale staanplaatsen. Sander deelt deze week Thetford als tip. Dé specialist in sanitaire oplossingen. Verder neemt hij je in de ACSI FreeLife TestTour mee naar Spanje, Tarragonna.

De familie van Egmond, bestaande uit vader Melvin (35 jaar), moeder Chantal (33 jaar) en hun driejarige zoontje Silvan, heeft een voorliefde ontwikkeld voor kamperen. Hoewel Melvin wordt beschreven als een fervente kampeerder, heeft Chantal deze passie pas enkele jaren geleden ontdekt. Voorheen gingen ze vaak naar resorts, maar na de aanschaf van een nieuw huis vijf jaar geleden, stelde Chantal voor om een door een kennis opgeknapte caravan over te nemen. Zelfs de kleine Silvan is inmiddels dol op kamperen.

De huidige caravan: een erfstuk uit 1977

Het gezin uit Veenendaal geniet momenteel van hun kampeervakanties in een oude caravan, een Chateau Elite 390 uit 1977. Vijf jaar geleden aangeschaft voor het bescheiden bedrag van 750 euro. Na bijna 50 jaar begint deze caravan echter naar eigen zeggen ‘op te raken’. Het verlangen naar een nieuw kampeermiddel groeit, bij voorkeur een caravan die geschikt is voor de 1.95 meter lange Melvin. De beslissing tussen een stapelbed of een om te bouwen bank vormt een dilemma voor Melvin en Chantal, die graag willen ontdekken welke indeling het beste bij hen past.

Rust en ontspanning op de camping

Op de camping vindt het jonge gezin volledige ontspanning. Het is voor hen essentieel dat ze op de camping óf in de omgeving leuke activiteiten kunnen ondernemen met Silvan. Vader Melvin is al sinds zijn zesde lid van de scouting. Volgens Chantal komen zijn scoutingvaardigheden goed van pas tijdens het kamperen. Ze vindt het dan ook onterecht dat scouting vaak een suf imago wordt toegeschreven. Een grote wens van Melvin is dat Silvan zich op een dag ook bij de scouting aansluit en zijn liefde voor kamperen van zijn vader overneemt.

Bürstner Premio 455 TS- Caravan

 

Het gezin mag in deze vakantie op pad met de Bürstner Premio 455 TS. Deze caravan belichaamt alle voordelen van een caravan in één enkele unit. Met een indrukwekkend laadvermogen van 280 220 kilo kun je moeiteloos al je vakantiespullen meenemen, waardoor het de perfecte metgezel is voor jouw reizen.

Gezelligheid en flexibiliteit

De rondzit in de caravan biedt niet alleen de ideale setting voor gezellige maaltijden en drankjes, maar kan ook dienen als een extra slaapplaats indien nodig. De veelzijdigheid van deze ruimte maakt het tot het hart van de caravan, waar functionaliteit en comfort samenkomen.

Praktische keuken met overvloedige bergruimte

In het midden van de caravan bevindt zich de keuken, die niet alleen over veel bergruimte beschikt, maar ook is uitgerust met een 3-pits kooktoestel en een gootsteen met kraan. Deze keuken is ontworpen om aan al je culinaire behoeften te voldoen, zelfs tijdens je meest avontuurlijke vakanties.

Slaapcomfort van topklasse

Het Franse bed in de Bürstner Premio 455 TS, voorzien van lattenbodems en traagschuimmatrassen, biedt een ongeëvenaard slaapcomfort voor twee personen. Met afmetingen van 205 x 144/105 cm is het een oase van rust en ontspanning na een dag vol ontdekkingen.

Handige badkamerfaciliteiten

De badkamer is slim ingericht met een cassettetoilet en een wastafel, waardoor je van alle gemakken bent voorzien. Praktisch en efficiënt, het voldoet aan de behoeften van reizigers die op zoek zijn naar comfort, zelfs onderweg.

Het hele jaar door optimaal klimaat

Dankzij het grote dakluik kan overtollige warmte snel worden afgevoerd, terwijl er extra natuurlijk licht binnenkomt. Het luchtcirculatiesysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van verwarmde lucht, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van puur wooncomfort. De moderne hete-luchtverwarming, eenvoudig te bedienen, maakt het plaatje compleet voor een zorgeloze reis, ongeacht het seizoen.

Vakantiepark Beerze Bulten: een natuurlijke oase aan de Vecht

In het schilderachtige Vechtdal, langs de Vecht, ligt een parkachtige camping met royale, autovrije staanplaatsen te midden van een glooiend en bosrijk terrein. De speelse indeling biedt optimale privacy en er zijn tal van activiteiten voor zowel jong als oud. Bijvoorbeeld een indoor speelparadijs, zwembaden en een grote waterspeeltuin met zandstrand. De omgeving biedt bovendien diverse wandel- en fietsroutes, en de camping ontving in 2023 de onderscheiding voor de ‘meest bijzondere huuraccommodatie’.

Vakantiepark Beerze Bulten: luxe en comfort in Overijssel

Verspreid over het Overijsselse Beerze vind je de vijf sterren familiecamping Vakantiepark Beerze Bulten. Het terrein van 26 hectare, bekroond als het meest onderscheidende vakantiepark van Nederland, biedt complete voorzieningen voor gezinnen. De camping is genomineerd als ‘De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)’ door de ANWB in 2022.

Kamperen in de natuur met verrassende opties: ruimte, privacy en comfort

De ruim 500 staanplaatsen van Beerze Bulten, omringd door een bosrijke omgeving, garanderen optimale privacy. Staanplaatsen zijn standaard uitgerust met stroom, water, afvoer en tv-aansluiting. Naast traditioneel kamperen biedt de camping ook glamping-opties, zoals overnachten in safarisferen, op palen, in vrijstaande bungalows of chalets, en zelfs in ruime familiehuizen. De faciliteiten omvatten een overdekt speelparadijs, zwembaden, tientallen speeltuinen, wellnesscentrum, en luxe sanitair met de mogelijkheid tot het huren van privé sanitair.

Tip(s) van Sander

 

Sander deelt deze week als tip Thetford. Dé specialist op het gebied van sanitaire oplossingen voor caravan, camperbus en camper. Van draagbare toiletten, accessoires en toiletvloeistoffen tot innovatieve slimme sanitaire systemen: Thetford heeft het allemaal.

Verder kijkt Sander mee met de ACSI FreeLife TestTour in Spanje Tarragonna.

Elke zaterdag én zondag bij RTL4

Deze aflevering van Camp to Go is te zien op zaterdag 23 december, 17.00 uur bij RTL4. De herhaling was te zien op zondag 17 december.

Ontdek de vrijheid van kamperen met Camp to Go!

Eerdere afleveringen (seizoen 1, 2 en 3) terugkijken doe je hier.