Kamperen met de ‘Uitgebluste Gezusters’

Drie collega-vriendinnen op avontuur met een Sunlight T 680 camper

Maak kennis met Jacintha, Miranda en Daniene, drie collega-zusters uit het Radboud UMC in Nijmegen. Na de coronapandemie evolueerde hun professionele samenwerking tot een hechte vriendschap. Ondanks verschillende ervaringsniveaus in kamperen, besloten ze gezamenlijk om op avontuur te gaan met Camp to Go. In deze aflevering verkennen ze met de Sunlight T 680 camper de prachtige SVR Camping De Grimberghoeve in Notter, Overijssel. Ze noemen zichzelf de ‘uitgebluste gezusters’, maar deze energieke dames maken heel wat avonturen mee tijdens hun kampeertrip!

Jacintha Kersten (55 jaar), Miranda Klaasen-Schoofs (53 jaar) en Daniene Boerstal (52 jaar) vormen een trio van collega’s werkzaam bij het Radboud UMC in Nijmegen. Hun professionele samenwerking op de afdeling Hart, Vaat en Long evolueerde tijdens de coronapandemie tot een hechte vriendschap, waardoor ze elkaar konden steunen in deze uitdagende periode. Ze noemen zichzelf liefkozend de ‘uitgebluste gezusters’. Buiten het werk om delen ze veel activiteiten, zoals gezamenlijk uit eten gaan, naar de bioscoop gaan en samen carnaval vieren.

Samen op vakantie

Nu staan ze op het punt om samen een nieuw avontuur aan te gaan: gezamenlijk op vakantie. Hoewel Jacintha en Miranda ervaren kampeerders zijn, is dit voor Daniene een compleet nieuwe ervaring. Doorgaans geeft ze de voorkeur aan all-inclusive hotels. Toen Miranda met het idee kwam om deel te nemen aan Camp To Go, was Daniene in eerste instantie wat terughoudend. Jacintha en Miranda willen Daniene echter graag introduceren in de wereld van het kamperen, in de hoop haar een unieke ervaring te bieden. “Het lijkt ons geweldig om haar dit mee te laten maken,” aldus Jacintha. Daniene sluit zich daarbij aan: “Ik vind het echt hartstikke leuk!”

Energieke dames op zoek naar avontuur

De ‘uitgebluste gezusters’ zijn energieke dames. Hoewel ze de vakantie als een periode van rust willen gebruiken, hebben ze absoluut geen interesse in een inactieve vakantie. Ze kijken uit naar sportieve activiteiten, zoals paintballen of willen ontspannen met een verkwikkende massage. Ondanks Jacintha’s hoogtevrees, staan Miranda en Daniene klaar om haar te helpen die angst te overwinnen door samen te gaan bungeejumpen. Bovendien is Jacintha momenteel vrijgezel, maar er is één man met wie ze wel een beschuitje zou willen eten: Sander Janson.

Sunlight T 680 – Camper

Maak kennis met de Sunlight T 680 halfintegraal camper. Voor modeljaar 2024 introduceert Sunlight dit nieuwe model op een elegant zwart Ford-chassis. De buitenzijde van deze camper valt op door de zwarte accenten die terugkomen in de cabine, wielen, luifel, het fietsenrek en het interieur. De achterverlichting van de Sunlight camper is subtiel geïntegreerd in de gestroomlijnde lichtbalk met Bridge Light.

Krachtige prestaties en stijlvol design

De nieuwe Sunlight T 680 is standaard uitgerust met een krachtige 130 pk motor en een zesversnellingsbak. Speciaal ontworpen voor langdurig kamperen biedt deze camper een indrukwekkende stahoogte van maar liefst 2 meter 10. De camper biedt comfortabele zit- en slaapruimte voor vijf personen en beschikt over een ruime badkamer.

Volledig uitgeruste keuken en moderne woonsferen

 

In de keuken valt een grote spoelbak, een tweepits gasstel en een absorptiekoelkast van 156 liter met diepvries op. Passend bij de vernieuwde moderne buitenkant heeft de kampeerder de keuze uit drie eigentijdse woonsferen: grijs, lichtgrijs met antraciet en donkergroen met antraciet en gele stiksels. De Sunlight T 680 biedt een perfecte combinatie van functionaliteit en design voor een onvergetelijke kampeerervaring.

Ontspannen op SVR Camping De Grimberghoeve

Camping De Grimberghoeve, gelegen in het bosrijke Notter, Overijssel, biedt een rustgevende omgeving met diverse kampeerplaatsen. De camping biedt diverse kampeerplekken met afbakening, schaduw, en zowel met als zonder schaduw langs een schilderachtige rivier of beek. Op korte afstand bevindt zich tevens een uitnodigend zandstrand aan de Regge. Voor wie op zoek is naar extra comfort, zijn er stacaravans en bungalows/chalets beschikbaar.

Actieve vakantiebeleving

Op de camping is er voor de kleintjes een kinderboerderij met o.a. vier pony’s, een speeltuintje, trampoline, vogelnestschommel, glijbaantjes en een speelhuisje met zandbakken. Nieuw toegevoegd is een digitale speelvloer. Geniet van gratis gebruik van skelters, steps en ponyrijden. Tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantie staat er elke woensdag een springkussen klaar voor extra plezier.

Lekker fietsen en zwemmen in de omgeving

Via de camping zijn er fietstreinen te huur voor groepen van 2 tot 10 personen en profiteer je van korting op activiteiten zoals kanoën, jachtboogschieten, boerenklompgolf of een nostalgische solexrit. Voor de sportieve vakantieganger biedt de camping diverse fietsroutes om de prachtige omgeving te verkennen. Daarnaast is er de mogelijkheid om verfrissing te zoeken in de nabijgelegen rivier of beek óf om je hengel uit te gooien, want je kunt er prima vissen. 

Culinaire gemakken en online connectiviteit

 

Op Camping De Grimberghoeve hoeft je niet elke dag te koken, dankzij de aanwezigheid van een snackbar. Bovendien kunnen gasten met hun eigen laptop gebruikmaken van internet, aangezien 80%-100% van de camping wifi-dekking biedt. Zo blijven vakantiegangers verbonden met de buitenwereld terwijl ze genieten van al het moois dat de camping te bieden heeft.

Huisdierregels op Camping De Grimberghoeve

Op Camping De Grimberghoeve zijn honden toegestaan in het hoog- en in het laagseizoen, zolang ze aangelijnd zijn. Zo kunnen gasten met hun viervoetige vrienden genieten van een zorgeloze vakantie.

De authentieke beleving: kamperen bij de boer

Als je op zoek bent naar rust, ruimte en natuur denk dan eens aan een boerencamping! De Stichting Vrije Recreatie (SVR) biedt een unieke kampeerervaring op een knusse camping op het platteland. Ervaar de hartelijke gastvrijheid van de boeren op één van de 2000 aangesloten boerencampings verspreid over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Tsjechië en andere Europese landen. Als donateur kampeer direct tegen voordelig SVR tarief!

Tip(s) van Sander

 

Sander heeft deze week twee tips voor je. De Isabella zonneluifel die werkt als een verlengstuk voor je camper, een extra buitenkamer die je meer ruimte geeft. Ook tipt hij de voordelen van een NKC-lidmaatschap. Want als NKC-lid ontvang je het hele jaar het Kampeerauto magazine, boordevol camperadvies, reisinspiratie en tips én heb je gratis toegang tot ruim 40.000 overnachtingslocaties via de app Campercontact.

Verder kijkt Sander deze week mee met de ACSI FreeLife TestTour in Oostenrijk, Karinthië.

Elke zaterdag én zondag bij RTL4

Deze aflevering van Camp to Go is te zien op zaterdag 30 december, 17.00 uur bij RTL4. De herhaling is te zien op zondag 31 december.

Ontdek de vrijheid van kamperen met Camp to Go!

Eerdere afleveringen (seizoen 1, 2 en 3) terugkijken doe je hier.