Adults only: de 10 beste kindvrije campings

Kamperen is voor velen natuurlijk bij uitstek een activiteit om met het hele gezin te ondernemen. Wie herinnert zich niet de prachtige tijd op de camping als kind? Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die juist prijs stellen op rust en tijdens de vakantie geen spelende kinderen om zich heen wil hebben. We hebben de 10 beste ‘adults only’-campings in Europa op een rijtje gezet.

Hieronder zie je een overzicht van 10 kindvrije campings in heel Europa. In sommige landen is het fenomeen totaal onbekend en in andere landen is de keuze juist reuze. En wil je nou wél met het hele gezin en dan vooral met jonge kinderen op vakantie, kijk dan op deze pagina met tips voor de beste campings voor de kids.

  1. Nederland: campings met de mooiste en meeste faciliteiten, zoals zwembaden, zijn normaliter uiteraard gericht op vakantie op het hele gezin. Vooral in eigen land zijn het voornamelijk kleinere campings die zich puur op volwassen richten en waar kinderen dus niet welkom zijn. Zo vind je midden in de Drentse natuur Camping Jelly’s Hoeve in Havelte, waar je in alle rust heerlijk kunt fietsen en wandelen. Giethoorn ligt op slechts 12 kilometer afstand en je zit temidden van een aantal Nationale Parken. Aan het Brabantse riviertje de Dommel ligt Landschapscamping De Graspol in Nijnsel. De kampeerplaatsen zijn zeer ruim en het sanitair is luxe. Je kunt er zelfs gebruik maken van een afwasmachine. Het pittoreske Sint Oedenrode ligt op fietsafstand. In Zuid-Limburg aan de voet van het heuvellandschap vind je in Hulsberg Camping aan de Beemden. Dit is een kleine camping aan de rand van een natuurgebied, terwijl bijvoorbeeld Valkenburg eenvoudig met de fiets te bereiken is.
  2. Frankrijk: de keuze is reuze in La Douce Franc voor wat betreft campings, maar op het overgrote deel daarvan zijn kinderen gewoon welkom. Een van de beste beoordeelde ‘adults only’-opties is de 4*-sterrencamping Chateau de Lacomté in de Midi-Pyrénées. Op het terrein van een kasteelruïne en middenin een natuurgebied, mét een grot zwembad. Tevens is er een mooi restaurant met bar en er wordt van alles georganiseerd ter vermaak. Ruime plaatsen, een campingwinkeltje en veel excursiemogelijkheden, kortom: een ideale plek!
  3. Oostenrijk: in Karinthië richt 50plus Campingpark Fisching zich speciaal op -de naam zegt het al- de 50-plusser. Rondom de camping ligt een groot fietsknooppuntennetwerk en óp de camping is een natuurlijke zwemvijver met ligweide. In  het restaurant met terras kun je terecht voor diverse lokale lekkernijen.
  4. Duitsland: bij BurgStadt CampingPark in de deelstaat Rijnland-Palts zijn gasten welkom met kinderen vanaf 14 jaar. Centraal gelegen tussen de Moezel en de Rijn is de streek rijk aan natuur, maar niet zo toeristisch. Campinggasten kunnen eten in het prima restaurant van het bijbehorende hotel en je kunt er ook genieten van wellness en fitness.
  5. Italië: in het dorpje Ora in het Italiaanse Zuid-Tirol ligt de idyllische camping Markushof. De camping is rustig, beschikt over een mooi zwembad en wordt omgeven door veel groen en wijngaarden. Ook heb je prachtig uitzicht op de omringende bergen.
  6. Portugal: temidden van een grote olijfboomgaard vind je in de regio Evora voor ‘adults only’ Camping Rosario. Een terrassencamping met schitterend uitzicht en dichtbij het stuwmeer, waar je kunt recreëren. Tevens is er een zwembad op de camping en een restaurant/pizzeria.
  7. Engeland: aan de andere kant van de Noordzee zijn relatief veel campings te vinden die alleen voor volwassenen zijn. We lichten Beaconsfield Holiday Park in Hadnall eruit; gelegen aan een recreatieplas en ook voorzien van een binnenzwembad en sauna. Ter plekke kun je ook in het restaurant terecht. De camping ligt grofweg tussen Birmingham en Liverpool, ter hoogte van de stad Shrewsbury.
  8. Luxemburg: op terrassencamping Camping Neumuhle kampeer je in een landelijk gebied dat heuvelachtig en bosrijk is en de bijnaam ‘Klein Zwitserland’ heeft. Je hebt er een zwembad en sportfaciliteiten, evenals een bistro met kleine kaart en verse broodjes in de ochtend. 

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!