Kampeerder in beeld: onze eigen Cédric Louwers

In de rubriek Kampeerder in Beeld vragen we de fanatiekste kampeerders altijd het hemd van het lijf. Deze keer werd dat gedaan door het magazine ACSI Freelife en zij voelden onze eigen Cédric Louwers aan de tand. De 24-jarige student is werkzaam voor Camp to Go en brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI). Op dit moment is hij zijn eigen camper aan het bouwen!

Je zit in het laatste jaar van je studie Fiscaal Recht en je bent volop actief in de kampeer- en wielerwereld. Hoe is jouw kampeerpassie ontstaan?
“Toen ik één was gingen mijn ouders zeilen en sliep ik bij opa en oma in de caravan. Een jaar later gingen we met de tent naar Frankrijk. Sindsdien gingen we ieder jaar kamperen in de mei-, zomer én herfstvakantie in Frankrijk of Italië.”

Zit dat kampeerritme van drie keer per jaar er nog steeds in?
“Nee, als student zit dat er niet meer in. Ik probeer in ieder geval één keer per jaar te gaan kamperen. Vorig jaar heb ik met mijn vriendin per trein tweeënhalve week in Oost-Europa rondgereisd. ’s Avonds gingen we dan op de bonnefooi op zoek naar een camping. Met een klein tentje kan dat gelukkig nog.”

Wat staat er deze zomer op jouw kampeerprogramma?
“Op het moment ben ik samen met een vriend die is afgestudeerd als werktuigbouwkundige druk met het ombouwen tot camper van een Ford Transit die ik in maart heb gekocht. De vloer ligt er al in en nu zijn we bezig met het leidingwerk en de wanden.”

Lees verder onder de foto.

Als secretaris van de organiserende partij van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs ben je nauw betrokken bij kampeerbeurzen. Hoe zie jij de toekomst van de beurs?
“Ik hoor wel eens dat de beurzen ouderwets zijn. Toch denk ik dat beurzen een belangrijke rol blijven spelen. Het is er nog steeds druk. Het gaat erom hoe je een stand inricht. Je wil een kampeermiddel in de setting zien van een land, zodat je geïnspireerd wordt. Als bezoekers iets willen kopen, gaan ze daarna wel naar de dealer.”

Welke trends die je de laatste jaren op de beurs bent tegengekomen, springen er wat jou betreft uit?
“Dat zelf bouwen van een camper. Daarnaast ben ik blij dat deze branche zich steeds meer richt op duurzaamheid. Denk aan caravans met lichtere materialen die geschikt zijn voor hybride en elektrische auto’s zoals de Knaus Yaseo en de TakeOff (een combinatie van een vouwwagen en een caravan red.). Dit zijn compacte kampeermiddelen, maar met veel comfort. Daar houd ik zelf ook van.”

Dit waren slechts enkele van de vragen en antwoorden uit het hele interview dat Sander Cox van ACSI Freelife met Cédric Louwers had. Hier kun je het complete interview lezen.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!