35 nieuwe camperplaatsen in Nederland en België

Camperen is hot! En dat hebben veel ondernemers en gemeenten goed in de gaten, want volgens de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) zijn er deze zomer in België en Nederland maar liefst 35 nieuwe camperplaatsen geopend. Van Winschoten tot Dendermonde en van Zelzate tot Grolloo.

Volgens de NKC variëren de voorzieningen op een camperplaats van helemaal niets tot de faciliteiten van een keurige serviceplek. Veel camperplaatsen hebben sowieso een zogenaamd sanistation; dat is een soort kast of zuil die de mogelijkheid biedt schoon water te tappen en de toiletcassette te legen en te spoelen. Meestal is er een put in de bodem vóór de zuil waar je het vuile water uit je camper kunt lozen en soms zijn er ook stroomaansluitingen. Het kan zijn dat je moet betalen voor het gebruik van sommige faciliteiten, daarom is het handig om altijd muntgeld bij je te hebben. Een enkele keer kan er alleen met een bankpas worden betaald. In tegenstelling tot de meeste campings zijn de meeste camperplaatsen juist wel het hele jaar door geopend. Maar verwacht geen groot receptiegebouw bij aankomst; soms staat er een slagboom en op veel plekken is gewoon vrije doorgang. Wellicht dat de beheerder ’s avonds of anders ’s ochtends vroeg even zijn ronde maakt en dan het verschuldigde stageld komt innen. Het kan ook zo zijn dat je bij de slagboom moet betalen om toegang te verkrijgen. Vol = vol en meestal is het bij een camperplaats niet mogelijk om een plekje te reserveren.

Lees hieronder verder.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

De 35 camperplaatsen in ons land en bij de Zuiderburen die de afgelopen maanden zijn geopend, zijn zeer divers. De grootste nieuweling is in Winschoten en telt maar liefst 40 plekken: Camperpark Landgoed Winschoterzijl, waar je zo’n 15 euro per nacht betaalt. De kleinste heeft plek voor slechts 2 campers en klinkt met de naam ‘Duits Militair Kerkhof’ ook een stuk minder gezellig. Deze camperplaats vind je in het Vlaamse Hooglede en een overnachting is er geheel gratis, terwijl je ook stroom kunt gebruiken en er is een toilet aanwezig.

Voor het complete overzicht van alle 35 nieuwe camperplaatsen, kijk op de website van de NKC.