Ook in augustus werden weer volop nieuwe campers en caravans afgeleverd

Zomervakantie of niet, ook vorige maand werden in Nederland grote aantallen nieuwe caravans en campers geregistreerd. Qua kampeerauto’s ging het om een stijging van 21% ten opzichte van augustus 2023 en bij de caravans was de toename 8%.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Zoals we bij de publicatie van de cijfers van juli al meldden, ligt de piek in afgeleverde caravans en campers normaliter in het vroege voorjaar. Maar nu zien we dat ook in de vakantiemaanden juli en augustus gewoon nog steeds grote aantallen nieuwe kampeermiddelen worden geregistreerd. Vorige maand ging het om 189 nieuwe campers, terwijl dat er een jaar geleden in augustus 156 waren. Met meer dan 2.000 stuks zijn er dit jaar tot nu toe al bijna net zoveel nieuwe kampeerauto’s afgeleverd als in heel 2023. Bovendien is de caravan in Nederland aan een ware revival bezig, want in augustus werden meer dan 600 stuks geregistreerd, tegen 560 een jaar eerder. In de eerste 8 maanden van 2024 waren dat er ruim 5.600, oftewel bijna 450 nieuwe caravans méér dan in dezelfde periode vorig jaar. 1 op de 6 nieuwe kampeerauto’s dit jaar is er eentje van Adria en het Sloveense merk is daarmee koploper in de verkoopstatistieken. Bij de caravans valt op dat vooral de merken Eriba, het oer-Hollandse Kip en het Duitse Knaus in absolute aantallen en in marktaandeel flinke winst hebben geboekt.

Wil je op de hoogte blijven van marktontwikkelingen, cijfers, trends en nieuws over kamperen? Schrijf je dan hieronder in voor onze gratis nieuwsbrief!

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!