Snelheid op ringweg Parijs per 1 oktober omlaag

Het zat er al aan te komen, maar nu heeft de Parijse burgemeester Hidalgo definitief de knoop doorgehakt. Op de welbekende -en beruchte- Périphérique, oftewel de drukke ringweg om het centrum van de Franse hoofdstad, gaat de maximumsnelheid vanaf 1 oktober 2024 verder omlaag. Tot die tijd mag je er nog 70 kilometer per uur rijden. 

De Parijse ringweg is een populaire route voor veel Nederlandse kampeerders richting het zuiden van Europa. Als je bijvoorbeeld bij Hazeldonk het Nederlands grondgebied verlaat en dan via en Antwerpen en Lille afzakt, ligt Parijs al gauw op je route. Eerder schreven we al dat je voor een ritje over de Périphérique inmiddels ook een Franse milieusticker nodig hebt, oftewel de Crit’Air. Ook als je door Lyon over de Route du Soleil rijdt heb je die nodig, overigens. Burgemeester Hidalgo heeft op maandag 9 september de eerdere plannen voor een snelheidsverlaging bevestigd en daar nu ook een datum op geplakt. Vanaf 1 oktober 2024 geldt op hele ringweg een maximum van 50 kilometer per uur in plaats van 70 kilometer per uur. De burgemeester zegt het besluit te nemen, omdat ze bezorgd is over de volksgezondheid van een half miljoen mensen die in de buurt van de Périphérique wonen. De maatregel zou een unaniem besluit zijn van de Parijse gemeenteraad. Dagelijks rijden er maar liefst 1,2 miljoen voertuigen over de ringeweg. Voor kampeerders betekent het dus goed opletten de volgende keer dat je in de buurt van de Franse hoofdstad komt; haal je voet van het gaspedaal om een flinke boete te voorkomen.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!