Nederland heeft een nieuwe caravanfabrikant!

Het jonge merk Easy Caravanning timmert sinds enkele jaren flink aan de weg met hun innovatieve en vederlichte TakeOff vouwwagen. Op de aanstaande Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht onthult het bedrijf een grote primeur, want met de nieuwe GetAway is caravanland Nederland naast Kip eindelijk weer een fabrikant rijker. Je kunt deze spiksplinternieuwe caravan nu al online bekijken.

De GetAway is een zeer compacte, lichtgewicht caravan met hefdak die ondanks z’n beperkte afmetingen alles aan boord heeft voor een comfortabele kampeervakantie. Bovendien maakt deze caravan het vanwege zijn basisgewicht van minder dan 700 kilogram mogelijk om met de meeste elektrische voertuigen als trekauto gewoon op reis te gaan. Binnenin heeft Easy Caravanning het voor elkaar gekregen om onder andere een kingsize bed van liefst 2.15 m lang te realiseren, een keuken van 1,70 meter breed en dat alles in combinatie met een stahoogte van meer dan 2 meter.

Meer dan 85 jaar ervaring

Easy Caravanning werd in 2019 opgericht door Maarten de Roos, Rikus Hoving en Dennis Tiethoff -met een verleden bij o.a. toeleverancier Thetford en bij Kip Caravans– en met elkaar ruim 85 jaar ervaring in de branche. Samen met Wim van der Vorst (eigenaar van fabrikant Holtkamper Vouwwagens en van De Vouwwagenspecialist in Boxtel) en in samenwerking met het oer-Hollandse Karsten Tenten zag vervolgens de innovatieve TakeOff het levenslicht: een vouwwagen, maar dan anders. De TakeOff werd een groot succes en nu zet Easy Caravanning zijn volgende stap, ingegeven door de toenemende populariteit van elektrisch rijden en daarmee van compacte kampeermiddelen, en gesteund door de vele decennia aan ervaring die de eigenaren in de caravanbouw hebben opgedaan. Zowel de TakeOff als de GetAway worden in Emmen geproduceerd en de nieuwe caravan gaat vanaf begin 2025 van de band rollen. Naast Kip produceerde ook Biod tot een jaar of 7 geleden nog caravans in Nederland, terwijl vele andere kleine, oer-Hollandse fabrikanten in de decennia na de Tweede Wereldoorlog kwamen en gingen. Easy Caravanning doet nu weer recht aan de Nederlandse inborst en kampeercultuur door zich als caravanfabrikant aan het firmament te melden. Op de zijkant van de GetAway wordt dan ook met trots ‘Made in Holland’ vermeld.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!