Drie kanshebbers voor Caravan van het Jaar

De jury van de verkiezing ANWB Caravan het Jaar 2025 heeft drie finalisten aangewezen die op 2 oktober op de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs gaan strijden om de felbegeerde titel. Diezelfde dag wordt ook de Camper van het Jaar bekend gemaakt. Hieronder zie je welke caravans kanshebber zijn.

De eerste genomineerde is een oude bekende die terug is van even weggeweest: de Averso van Bürstner (zie foto boven). Deze modelserie was een jaar of drie van de markt, maar nu heeft fabrikant Bürstner de lijn volledig vernieuwd en opnieuw geïntroduceerd. De jury zegt erover: “In de vernieuwde caravan ervaar je het comfort en de gezelligheid van thuis. Het ‘wohnfühlen’-principe, het handelsmerk van Bürstner, is namelijk tot in detail doorgevoerd. Het heldere interieurdesign, hoogwaardige verlichtingsconcept en standaard panoramaraam voorin vergroten het ruimtelijk gevoel.”

Met de geheel nieuwe Cazadora is Tabbert de tweede finalist voor Caravan van het Jaar 2025. Dit model vervangt de Da Vinci-lijn in het hogere middensegment. De ANWB-jury merkt op dat de nieuweling “net als de Da Vinci een 48 millimeter dik dak heeft, waarin fleece de warmte binnenhoudt en het geluid buiten. De wanden zijn gemaakt van multiplex sandwichpanelen. Deze staan op een sterk en licht Dyonic-chassis. De woonruimte is niet alleen comfortabel, maar ook sfeervol. De Tabbert Cazadora is er in zeven verschillende indelingen.” Net als de Bürstner Averso is de Cazadora als primeur voor het eerst op Nederlandse bodem te zien bij de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

De derde kanshebber op de titel is de opgefriste Knaus Sport, het instapmodel van de Duitse fabrikant. De jury is vooral gecharmeerd van het nieuwe exterieur met “de opvallende Cateye evolution-achterlichten. Deze led-lichten zijn kleiner, maar helderder dan hun voorganger. Ze geven de caravan de sportieve look die bij zijn naam past. Ook de binnenkant is onder handen genomen. Een licht houtdecor gecombineerd met wit en antraciet zorgt voor een ruimtelijk effect. De bovenkasten zijn strak en greeploos. De Knaus Sport is verkrijgbaar in veertien indelingen.” 

De winnaars van de titel Caravan van het Jaar 2025 en Camper van het Jaar 2025 (klik hier voor de genomineerde kampeerauto’s) worden op woensdag 2 oktober tijdens de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs bekend gemaakt. Heb je al tickets? Koop ze hier online met 2,50 euro korting per persoon!

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!