Finalisten Duurzame KampeerAwards bekend

Er worden heel wat prijzen uitgereikt op de aanstaande Kampeer & Caravan Jaarbeurs! Niet alleen is op woensdag 2 oktober de bekendmaking van de Caravan en Camper van het Jaar 2025, diezelfde dag worden ook de Duurzame KampeerAwards in drie categorieën uitgereikt. En dit zijn de genomineerden.

Enkele weken geleden kon je zelf al stemmen op de genomineerden voor de awards en nu heeft de vakjury de finalisten bekend gemaakt. In de categorie Meest Duurzame Kampeerplek gaat de strijd tussen:

  1. Natuurcamping De Lemeler Esch: “Door middel van een strategisch ontwikkelplan in samenwerking met een landschapsarchitect is er een integrale ruimtelijke visie geschreven, waarin het landschap, de natuur en cultuurhistorie op en in de omgeving van de camping centraal staan.”
  2. ONS BUITEN: “een kampeerbedrijf waar we anders kijken naar kamperen en recreëren. Alle keuzes die we maken, of het nu gaat om de infrastructuur, ons aanbod of de natuur, maken we vanuit het oogpunt: hoe kunnen we een positieve footprint achterlaten?”
  3. RCN De Jagerstee: “een vakantiepark op de Veluwe waar zowel accommodaties als kampeerplaatsen zijn. Afgelopen jaren heeft RCN de Jagerstee veel geïnvesteerd in het verduurzamen van het vakantiepark, dit is onder andere beloond met het Green Key Goud certificaat.”

Meest Duurzame Kampeermiddel

De finalisten in de categorie Meest Duurzame Kampeermiddel zijn:

  1. Fixxter Nederland: “aanbieder van innovatieve kampeermiddelen met een sterke focus op duurzaamheid en efficiëntie.”
  2. eVentje: “een compacte elektrische camperbus met een interieur van duurzame materialen. Deze camperbus is gebouwd op de ID.Buzz, het meest efficiënte elektrische busje op de markt.”
  3. VAN-Jorn: “een volledig elektrische campervan, gebaseerd op de Peugeot e-Boxer 2024. Het is de eerste campervan van dit formaat met vaste stahoogte en een vast bed, die volledig elektrisch is aangedreven.” De VAN-Jorn is overigens óók genomineerd voor Camper van het Jaar 2025 en kan dus op 2 oktober in Utrecht op dezelfde dag maar liefst twee prestigieuze prijzen in de wacht slepen.

Meest Duurzame Innovatieconcept

Dit zijn de kanshebbers op de titel Meest Duurzame Innovatieconcept:

  1. Hertzinger Green Connect: “Duurzame en energiezuinige oplossingen voor vakantieparken. De combinatie van zonnepanelen en duurzame apparaten zorgen voor een zelfvoorzienende accommodatie.”
  2. Smarttank: “een slimme vuilwatertank met schone overloop die vele handelingen weet te tackelen gedurende een kampeeravontuur. Het is lichtgewicht en eenvoudig mee te nemen, geschikt voor zowel caravans als campers en vouwwagens.”
  3. IN-DUC: “draagbaar inductie koken, speciaal voor outdoor gebruik. Door deze technologie van inductie, die zowel op wisselspanning als gelijkspanning werkt, is de innovatie extreem modulair toe te passen.”

Woensdagavond 2 oktober weten we wie de winnaars zijn, maar bij voorbaat staat al vast dat al deze finalisten een mooie bijdrage leveren aan een duurzame toekomst!

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!