Top-10 campings met overdekt zwembad en binnenspeeltuin

Kamperen in de herfstvakantie is een uitstekend idee! Dan is het natuurlijk wel fijn als je met de kinderen erbij een camping hebt waar ze lekker binnen kunnen zwemmen en ravotten. We hebben de top-10 van best beoordeelde campings in Nederland mét overdekt zwembad en met binnenspeeltuin op een rijtje gezet.

  1. Camping De Leistert: door campingspecialist ACSI uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2024 en een waar paradijs voor gezinnen met kinderen. In het Midden-Limburgse Roggel, grofweg tussen Roermond en Weert, vind je hier ruime kampeerplekken met naar wens privésanitair. En een heel groot subtropisch zwemparadijs, plus dito indoor speeltuin. Restaurants, supermarkt, bowlingbaan… Noem maar op!
  2. Recreatiepark TerSpegelt: op deze vijfsterrencamping vind je grote kampeerplaatsen, waarvan een aantal ook op veldjes met eigen speeltoestellen. TerSpegelt ligt in het Brabantse Eersel, temidden van natuurgebied De Kempen, en is onder andere bekend van het overdekte water- en speelparadijs SterrenStrand. Tevens heeft dit park diverse horecagelegenheden en een supermarkt.
  3. Vakantiepark Ackersate: aan de rand van de Veluwe, bij het Gelderse Voorthuizen, hoef je in elk geval niet zelf af te wassen, want ze hebben er afwasmachines voor kampeerders. Op deze camping heeft elk veld een eigen speeltuintje, er is een trampolinepark, kinderboerderij, binnenspeeltuin, familierestaurant en uiteraard een overdekt zwembad.
  4. De Somerense Vennen: niet alleen het zwembad is hier overdekt, ook in de speeltuin en zandbak heb je geen last van slecht weer! Camping De Somerense Vennen licht dichtbij de dorpen Lierop en Someren, aan de Strabrechtse Heide. Voor de kinderen is er apart sanitair-op-maat in sprookjessfeer en uiteraard zijn er ook voldoende gelegenheden om te eten en drinken.
  5. Capfun het Stoetenslag: rij naar het noordoosten van Overijssel voor kampeerplekken van minstens 120 vierkante meter en een camping geheel in strand-stijl. Je vindt op Het Stoetenslag natuurlijk een overdekt zwembad, maar ook bowlingbanen, een tapasrestaurant en een supermarktje. De portie vermaak kun je ook nog uitbreiden met een bezoek aan attractiepark Slagharen.
  6. Landal Esonstad: in het Friese Anjum kun je terecht bij een van de weinige parken van deze keten waar je ook kunt kamperen. De keuze is reuze als campinggast van Esonstad: een binnenzwembad en indoor speeltuin voor de kinderen, en voor de ouders een sauna, bubbelbad en stoombad! Koken hoeft niet, want dit park heeft een snackbar, pizzeria en restaurant.
  7. Recreatiepark Samoza: dit is een van de oudste campings van Nederland, maar wel helemaal bij de tijd. In Nunspeet en op de Veluwe vind je hier ruime kampeerplaatsen, deels in het bos. Camping Samoza heeft een verwarmd binnenbad met glijbaan en midden op het terrein is ook een manege, waar je kunt paard- en ponyrijden. Snackbar, eetcafé, supermarkt: je hoeft hier de poort niet uit.
  8. Vakantiepark De Krim: een korte vaart met de veerboot vanuit Den Helder en je staat bij camping De Krim op Texel middenin een paradijs. Met een overdekt zwembad, glijbanen, indoor speeltuin, snackbar, pizzeria en zelfbedieningsrestaurant. En wat dacht je van midgetgolf, lasergame en zelfs een klimpark?
  9. De Beerze Bulten: in Overijssel vind je deze zeer kindvriendelijke vijfsterrencamping, met binnenspeeltuin en zwemparadijs. Maar op De Beerze Bulten kun je ook terecht voor complete wellness met sauna, whirlpool, stoombad en beautycentrum.
  10. De Kleine Wolf: last but not least, en wederom in Overijssel. Camping De Kleine Wolf is in feite één groot attractiepark met alle denkbare faciliteiten. Een groot overdekt zwemparadijs, indoor speeltuin en animatie voor de kinderen, en tevens speciaal kindersanitair. Daarnaast een supermarkt, restaurant en snackbar!

Heb je zin in nóg meer avontuur? Bekijk dan hier onze 8 tips voor campings met een pretpark, in binnen- en buitenland! Of: pretparken met een eigen camping, zo je wilt.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!