De winnaars van de Duurzame KampeerAwards!

Naast de titels voor Caravan van het Jaar en Camper van het Jaar werden er op de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2024 nóg meer prijzen uitgereikt. Tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche ontvingen drie organisaties een Duurzame KampeerAward.

De vakjury heeft samen met de publieksstemmen de winnaars in drie categorieën bepaald: Meest Duurzame Kampeerplek, Kampeermiddel en Innovatieconcept. In de eerste categorie waren de finalisten Ons Buiten, RCN de Jagerstee en De Lemeler Esch. De vakjury koos De Lemeler Esch als winnaar vanwege hun sterke focus op natuurinclusief ondernemen en innovatieve energieoplossingen: “De Lemeler Esch laat zien hoe natuurbehoud en recreatie hand in hand kunnen gaan, met inspirerende oplossingen zoals hun circulaire terrein en energiebeheer.”

Kampeermiddel en Innovatieconcept

Bij de kampeermiddelen maakten Fixxter Nederland, VAN-Jorn en de elektrische camperbus eVentje kans en die laatste ging aan de haal met de titel Meest Duurzame Kampeermiddel 2024. De makers van deze campervan overtuigden de jury door hun voortdurende inzet voor circulariteit en innovatie: “eVentje zet de standaard voor duurzame kampeermiddelen met hun gebruik van circulaire materialen en slimme energieoplossingen.” De finalisten Meest Duurzame Innovatieconcept waren IN-DUC, Smarttank en de uiteindelijke winnaar Hertzinger Green Connect, met hun innovatieve combinatie van zonnepanelen, batterijen, warmtepomptechnologie en slimme software. Volgens de jury: “Hertzinger Green Connect biedt een duurzame en schaalbare oplossing voor zelfvoorzienende accommodaties, die zowel ecologisch als economisch voordelig is.”

Wil je meer weten over alle finalisten voor de Duurzame KampeerAwards? Hier stellen we ze aan je voor.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!