Eigen caravan voor elektrische Renault 4 is een oude (on)bekende

Op de Autosalon van Parijs verraste Renault met de reïncarnatie van de legendarische Renault 4 als elektrische auto. Eerder presenteerde de Franse autofabrikant al de even iconische 5 als nieuw model en er volgt ook nog een herintroductie van de eerste Twingo, allemaal elektrisch aangedreven. Op de tentoonstelling werd tevens een eigen Renault 4-caravan onthuld, geheel in lijn met het design van de auto. Maar bij nader inzien blijkt die caravan een oude (on)bekende…

De Renault 4 was in de jaren ’70 en ’80 ook voor veel Nederlandse automobilisten een allemansvriend. De Franse autobouwer slaat onder leiding van de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker een nieuwe -of eigenlijk oude- weg in met hun elektrische stadsauto’s. Onlangs werd de Renault 5 al gepresenteerd en diens vormen zijn zeer herkenbaar, net zoals de ‘nieuwe’ Renault 4 ook heel veel designelementen heeft die verwijzen naar de originele versie. Op de Parijse Autosalon was de 4 een grote blikvanger, maar tamelijk onderbelicht bleef de bijbehorende caravan die tegelijkertijd werd onthuld. Een zeer kekke mini-variant, maar bij nader inzien komt deze wel heel erg bekend voor.

Onder de foto lees je waarom.

Deze Renault 4-caravan is ontworpen door het eveneens Franse bedrijf Carapate en in feite is het een variant op het model ‘Aventure’ dat ze in 2019 al presenteerden. Dat is een multifunctionele mini-caravan, voornamelijk opgetrokken uit hout. Behalve de vorm springen de grote toegangsklep en het uitschuifbare keukenblok het meest in het oog. Het gewicht bedraagt zo’n 450 kilo en de prijs was destijds om en nabij de 18.000 euro, áls je ‘m al ergens in Nederland via het reguliere verkoopkanaal kon vinden. In 2019 was Carapate een start-up en nu vroeg de autofabrikant dus aan de oprichters en ontwerpers Fabien Denis en Jean-Marie Reymond om hun Aventure in de stijl van de Renault 4 te brengen. Maar hij kwam ons dus al een beetje bekend voor! Hieronder zie je een foto ten tijde van de presentatie in 2019. De vorm heeft overigens meer weg van de Renault 5 dan van de 4, niet?

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!