13e seizoen 'We zijn er bijna!' van start op NPO1

21 echtparen en 1 alleenstaande reizen samen met presentatrice Martine van Os door Spanje en Portugal voor een nieuwe serie ‘We zijn er Bijna!’ van Omroep MAX. Het 13e seizoen van dit programma begint op 3 september 2024.

De eerste aflevering is dinsdag 3 september op NPO1 om 20.30 uur. 21 echtparen en één alleenstaande man komen met eigen caravan of camper naar de begincamping vlakbij de Spaanse grens gereden. De eerste dag staat in het teken van handen schudden en namen onthouden. Voor een aantal is het makkelijk dit jaar, ze kennen elkaar al van vorige reizen. Dat geldt ook voor Martine van Os, want reisleiders Willem en Petra zijn bekenden van de Balkanreis uit 2019 en de broers Pasman met hun echtgenotes waren twee jaar geleden ook van de partij. ‘We zijn er Bijna!’ beleeft alweer het 13e seizoen en nog steeds zijn er genoeg bijzondere plekken te ontdekken in Europa. De stad Golegã in het Portugese binnenland bijvoorbeeld: deze kleine gemeente van zo’n 6000 inwoners is de paardenhoofdstad van het land. De groep bezoekt ook de bekendere toeristische trekpleisters zoals Fatima, Lissabon, Porto en Santiago de Compostella. In de eerste aflevering maken we kennis met Frans en zijn vrouw Henriette, de oudste deelnemers. Frans is bijna 88 jaar, maar deinst niet terug voor een tocht van enkele duizenden kilometers over onbekende wegen. De oud MTS-docent voelt zich nog fit genoeg. “Ik kan me qua gezondheid meten met sommige mensen die dertig jaar jonger zijn en verder denk ik er niet te veel over na”, aldus Frans.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!