CARAVAN: VEILIGE REISCAPSULE
Met eigen toilet en douche

Het coronavirus zet de wereld op z’n kop. Vliegvakanties, cruises of hoteltrips? Vergeet het maar. Toch kun je nog steeds veilig op stap: met de caravan, want die heeft eigen sanitair aan boord. En voor wie het nog luxer wil: wat dacht je van deze badkamerparadijzen? Kamperen 2.0 met je eigen privésanitair!
Die dikverdiende vakantie laat je natuurlijk niet door je neus boren en dat hoéft ook niet: nergens anders is de anderhalvemetersamenleving zo goed vol te houden als op de camping. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 54 procent van de niet-kampeerders denkt dat een caravan niet over een toilet beschikt… Nou, verrassing: zelfs de meest basic caravan heeft een eigen toiletruimte aan boord. Veel moderne caravans hebben ook de mogelijkheid om te douchen, omdat de toiletruimte meestal al is voorzien van een douchevloer. En in deze tijd is een noodoplossing ook snel gevonden: de buitendouche. Die kan het kampeerbedrijf in een paar uurtjes kunt monteren.
Dat het nog luxer kan, bewijzen de verwencaravans op deze pagina. Luxe caravans met een complete badkamer aan boord. Kamperen 2.0, met je eigen privésanitair!

Adria Adora

Adria Adora
De Adora is een van de meest luxe series van de Sloveense fabrikant Adria. Hij heeft een modern gestyled interieur met een licht houtdecor en opvallend is het grote panorama dakluik, dat samen met het grote voorraam zorgt voor extreem veel daglicht. Model 572 UT is voorzien van een riante badkamer over de volle breedte van de caravan. Met douche, toilet en veel bergruimte in het wastafelmeubel. Hier lees je meer over Adria.

Bürstner Averso Harmony Line

Bürstner Averso Harmony Line
Nieuw voor 2020 is de Bürstner Averso Harmony Line. Waarbij de ontwerpers vrije hand hebben gekregen om de filosofie van Bürstner – ‘overal thuis’ – zo volledig mogelijk uit te werken. Daardoor ontstaat een knus, huiselijk interieur met veel oog voor detail. Model 540 TL beschikt over enkele bedden en een grote badkamer over de volle breedte aan de achterkant. Leuk detail: de twee afneembare, magnetische led-leesspotjes in het woongedeelte die je ook in de slaapkamer kunt gebruiken, of als sfeerverlichting in de voortent. Hier lees je meer over Bürstner.

Caravelair Optima Allegra

Caravelair Allegra Optima
Ook het uit Frankrijk afkomstige Caravelair heeft een badkamerparadijs in de collectie: de Allegra Optima 560, met aan het voeteneind van het riante queensbed een aparte douchecabine en daar tegenover een toiletruimte, met fonteintje en een kastje voor toiletspulletjes. Een deur sluit slaap- en badkamer af van het woongedeelte, waardoor veel privacy ontstaat. Hier lees je meer over Caravelair.

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief met leuke campaings, kampeertips, vakantieregio’s en de laatste nieuwtjes over kamperen.

[mk_button dimension=”flat” size=”medium” url=”https://www.camp-to-go.nl/inschrijven-nieuwsbrief/” align=”center” bg_color=”#9fc937″ btn_hover_bg=”#252525″]INSCHRIJVEN[/mk_button]
Dethleffs Nomad

Dethleffs Nomad
Deze Dethleffs heeft een tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan en via het looppad ernaast wandel je naar je eigen badkamer. Met grote douchecabine, wastafelmeubel en toilet. De Nomad 560 RFT is een caravan uit het luxe-segment van Dethleffs. Voor modeljaar 2020 is die compleet nieuw ontwikkeld. Bijzonder is het geavanceerde lichtdesign in de caravan. Hier lees je meer over Dethleffs.

Eriba Nova Trend

Eriba Nova
De Nova is het topmodel van Eriba en behoort tot de premiumcaravans van Europa. Hij is leverbaar in twee uitvoeringen: als Trend of nog luxer, als Ambience-uitvoering. Er zijn negen indelingen waaronder de 590 SL, waarbij het queensbed tegen de rechterzijwand van de caravan is geplaatst. Zo heb je én aan beide zijden van het bed de mogelijkheid om in te stappen – je hoeft dus niet over elkaar heen te klimmen – en vervolgens kun je via de loopruimte bij het voeteneind naar de badkamer, die over de volle breedte van de caravan is gebouwd. Hier lees je meer over Eriba.

Kabe Safir

Kabe Safir
Kabe caravans kunnen onder extreme winterse omstandigheden worden gebruikt maar de uitgekiende isolatie zorgt ook dat het in de zomer lekker koel blijft in de caravan. Deze Kabe Safir 600 TDL heeft enkele bedden met een breedte van maar liefst 88 centimeter, met daarachter een grote badkamer met douchecabine, toilet en wastafel. Voorin is een rondzit gesitueerd en ‘midscheeps’ vinden we een keuken met volop ruimte voor kookgerei. De wintervastheid van Kabe caravans wordt getest tot min 36 graden. Hier lees je meer over Kabe.

Knaus Südwind

Knaus Südwind
Een bijzondere indeling van Knaus, met een grote badkamer over de volle breedte, met daarin een douchebak zo groot als thuis. De caravan beschikt verder over een dwarsgeplaatst queensbed (zo kun je aan beide zijden instappen), een kopkeuken en een indeling met twee loungebanken tegenover elkaar. Je vindt het in de Knaus Südwind 650 PXB, die sinds 2019 een extra brede toegangsdeur heeft. Hier lees je meer over Knaus.

LMC Maestro

LMC Maestro
De Maestro is de topserie van de Duitse caravanfabrikant LMC uit Sassenberg. Voor dit overzicht bekijken we de Maestro 542E. Ook deze caravan heeft een badkamer over de volle breedte, met toilet, wastafelmeubel en toilet. Verder beschikt dit topmodel over enkele bedden met lattenbodems en comfortmatrassen van koudschuim. Relaxen doe je in de comfortabele rondzit, met uitzicht op de tv. Hier lees je meer over LMC.

Sprite Mondial

Sprite Mondial
Sprite caravans worden gebouwd in het Verenigd Koninkrijk, bij de Swift Group in Cottingham. Typisch Brits is het driedelige voorraam en de twee tegenover elkaar geplaatste loungebanken waar je – met een uitrolbare lattenbodem – ook een tweepersoonsbed van kunt maken. Het twééde bed, want in deze Sprite Mondial 495 SE is nóg een bed aanwezig: een tweepersoonsbed in de lengterichting. Met daarachter, ook weer over de volle breedte van de caravan, een enorme privébadkamer. Hier lees je meer over Sprite.

Sterckeman Evolution

Sterckeman Evolution
Uit Frankrijk komt het merk Sterckeman  en de Evolution-serie van dat merk bestaat uit verschillende indelingen. Hier zie je de 492LJ, met enkele bedden aan de voorzijde en een rondzit achterin. De keuken heeft laden over de hele breedte, met meer dan voldoende ruimte voor kookgerei. Tegenover de keuken staat een gecombineerde toilet-/doucheruimte die je in heel veel andere caravans ook kunt terugvinden, inclusief het gemakkelijk schoon te houden Thetford banktoilet. Hier lees je meer over Sterckeman.

Tabbert Puccini

Tabbert Puccini
De Tabbert Puccini is een van de meest luxe verwencaravans van de Europese markt en paradepaardje 655 EL heeft enkele bedden die je met elkaar kunt verbinden zodat er een enorm knuffelparadijs ontstaat. De caravan heeft een met leder beklede rondzit, een L-vormige keuken met daar tegenover een gecombineerde douche- en toiletruimte met designverlichting die in de hele caravan is doorgevoerd. Komt dat zien! Hier lees je meer over Tabbert.

Weinsberg CaraOne

Weinsberg CaraOne
Ook leuk om te laten zien in dit overzicht is caravanmerk Weinsberg. Daar vindt je basic caravans uit het instapsegment, maar ook die zijn uitgevoerd met badkamer (toilet én douche). Zoals de CaraOne 450 FU, met een veelvoorkomende indeling: een tweepersoonsbed in de lengterichting met daarnaast een compacte badkamer met, inderdaad, toilet en douchemogelijkheid. Bij veel merken kun je die douche tegen een kleine meerprijs mee bestellen of achteraf laten monteren door de dealer. Door het lage rijklaargewicht past de Weinsberg CaraOne ook achter kleinere trekauto’s. Hier lees je meer over Weinsberg.

Op zoek naar een kampeerbedrijf bij jou in de buurt? Die vind je hier. En als je op zoek bent naar een betrouwbaar adres om een caravan (of camper, of vouwwagen) te huren: dan kun je hier terecht voor een verhuurbedrijf in directe omgeving!