De beste campings mét en zónder hond

Je houdt ervan óf je gruwelt ervan. Op de meeste campings zijn huisdieren -mits aangelijnd- welkom en in de praktijk zijn dat natuurlijk vrijwel altijd honden. Een aangelijnd konijn komen we maar zelden tegen op vakantie. Maar er zijn ook voldoende kampeerders die juist geen prijs stellen op de trouwe viervoeters tijdens hun verblijf. Of die er allergisch voor zijn. Daarom kijken we naar de best beoordeelde campings voor hondenliefhebbers én plekken waar honden juist niet zijn toegestaan zijn.

Veel hondenbezitters nemen maar al te graag hun harige vriend mee op vakantie en op de meeste plekken is dat ook geen enkel probleem. Hij (of zij) moet natuurlijk wel aangelijnd zijn, ook als de hond gewoon bij de caravan, camper, tent of vouwwagen ligt. Campingspecialist ACSI reikt elk jaar prijzen uit voor de best beoordeelde campings per categorie en per vakantieland. En een van die categorieën is ‘meest hondvriendelijke camping’. We lichten een aantal winnaars eruit.

Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt ligt in Beekbergen midden op de Veluwe en is de Nederlandse winnaar van de ACSI Award 2024 voor meest hondvriendelijke camping. De camping ligt in een bosrijke, heuvelachtige omgeving, waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Er is een verwarmd buitenbad met waterspeeltuin, een fijn restaurant en luxe sanitair mét een speciale hondendouche!

Italië: in Toscane bij Livorno vind je Pappasole Camping Village, op ongeveer 400 meter van de Middellandse Zee en van alle gemakken voorzien. Een zwemparadijs, groot restaurant, supermarkt, apotheek, animatie voor jong en oud, veel sportfaciliteiten en zelfs een schoonheids- en kapsalon. Honden mogen weliswaar niet bij het zwembad komen, er is bij de ingang wél een aparte ligweide voor de viervoeters en hun baasjes.

Frankrijk: in de Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk ligt camping Sandaya Domaine de la Dragonnière. Niet alleen zeer kindvriendelijk, maar dus ook de meest hondvriendelijke camping in La Douce France. Met animatie voor alle leeftijden en een zwemparadijs van maar liefst 18.000 vierkante meter, zelfs overdekt. Iedere plek heeft verwarmbaar privésanitair met een douche, toilet en wastafel. Voor de honden is er een speciale douche en ook een parcours met oefeningen.

Spanje: aan de andere kant van de Pyreneeën ligt camping Aquarius, in Sant Pere Pescador aan de Costa Brava. Deze camping beschikt alleen over een kinderbad, maar ligt wel pal aan het strand van de Middellandse Zee en in de buurt ligt een groot waterpark. De camping is prachtig aangelegd en onderhouden, en voor alle leeftijden is er animatie. Er is een hondendouche en de viervoeters mogen ook mee op het strand.

Wil je ook tips voor de meest hondvriendelijke campings in andere landen, zoals Kroatïe, Oostenrijk, Duitsland en België? Check dan alle winnaars op de website van ACSI. Wil je juist graag kamperen op een plek waar absoluut géén honden zijn toegestaan? Lees dan snel verder hieronder.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!

De beste campings zonder honden

Daar waar campingspecialist ACSI prijzen uitreikt voor de meest hondvriendelijke campings, brengen ze ook in kaart waar de trouwe viervoeters juist niet zijn toegestaan. Handig voor kampeerders die geen prijs stellen op geblaf, gelik of ronddwarrelende haren. Hier zie je een overzicht van de best beoordeelde campings die aan deze voorwaarde voldoen, zowel in het hoog- als laagseizoen.

Nederland: in het Brabantse Eersel zijn huisdieren op de welbekende camping TerSpegelt niet welkom. Er wordt -uiteraard- alleen een uitzondering gemaakt voor hulphonden. De camping ligt prachtig, aan drie recreatieplassen, middenin de natuur en biedt een zeer luxe kampeerervaring voor jong en oud. Je vindt er meerdere restaurants en ook een overdekt zwem- en speelparadijs.

Italië: camping Sant’Angelo Village ligt aan de Adriatische kust en is een geweldige plek voor kinderen met een indrukwekkend waterpark. Op het schiereiland zijn meerdere grote campings te vinden en je zit er op een steenworp van Venetië. Verwacht verder diverse restaurants en winkels en directe toegang tot het strand.

Oostenrijk: direct aan de Millstätter See in Karinthië vind je de hondenvrije camping Brunner am See. Bij de camping ligt een multifunctioneel sportveld, een speeltuin in het bos en een binnenspeeltuin. Geen zwembad, maar je springt op het privéstrand zó in het prachtige meer.

Kroatië: vlakbij het schilderachtige Rovinj in Istrië ligt camping Val Saline met een eigen strand aan de Adriatische Zee en middenin het groen. De kampeerplekken zijn allemaal zeer ruim en het hele terrein is perfect onderhouden. Naast voldoende culinaire mogelijkheden kom je ook aan je trekken met wellnessfaciliteiten, een zwembad en uitgebreide animatie.

Frankrijk: tussen de lavendelvelden en wijngaarden in de Drôme kun je terecht bij Flower Camping Les Truffières, in een oud eikenbos waar vroeger truffels werden gekweekt. Er zijn ruime en schaduwrijke plaatsen, een klein restaurant, een verwarmd zwembad en je kunt er mooie fietstochten maken.