Diesel tanken nu verboden in Parijs

Een tripje naar Parijs of de route over de beruchte Périphérique wordt een alsmaar grotere hindernisbaan voor kampeerders. Naast de verplichte milieusticker en een verlaging van de maximumsnelheid op de ringweg, heeft de Parijse burgemeester sinds 1 oktober 2024 ook de verkoop van diesel verboden. 

Burgemeester Hidalgo gaat ver in haar strijd voor betere luchtkwaliteit in de Franse hoofdstad. De Périphérique is een populaire en logische route voor veel Nederlandse kampeerders die richting Zuid-Europa reizen. Op de ringweg heb je tegenwoordig sowieso al een milieusticker nodig, oftewel de “Crit’Air”. Sinds deze maand komt daarbij dat de maximumsnelheid op de Périphérique is verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur. En nu wordt dus ook nog een verbod op de verkoop van diesel ingevoerd. Althans, bij veel strategisch gelegen tankstations in de stad en dan vooral die van Total Energies, als onderdeel van de afspraken die deze maatschappij ooit met de gemeente heeft gemaakt. Sinds 1 oktober 2024 kun je daardoor nog maar bij 14 pompen in Parijs terecht om diesel te tanken. De vraag is hoe lang op die locaties deze brandstof wél nog verkrijgbaar is.

Rij je door de Franse hoofdstad of heb je een stedentrip naar Parijs in de planning? Vooralsnog geen nood! Mits je even goed nadenkt en zorgt dat je met een goed gevulde dieseltank de stad doorkruist, want dan red je het wel. Langs de Autoroute richting de lichtstad kun je op voldoende plekken nog terecht. Al met al zijn deze maatregelen natuurlijk wel een teken aan de wand.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!