De ideale reiswagen? Je ziet ‘t zaterdag op tv

Aanstaande zaterdag (10 dec, 17u) en zondag (11 dec, 11.30u) maak je kennis met Jolande en Suzanne, die met een ‘urban camper’ op vakantie gaan. TV-presentator Sander Janson helpt de vriendinnen op weg en komt op camping Papillon Country Resort even of de dames het naar hun zin hebben…

Dit weekend volgen we Jolanda en Suzanne, allebei single en behalve collega’s – ze werken bij de gemeente Zutphen – zijn ze ook vriendinnen. Jolanda is bode bij de gemeente en Suzanne is managementassistent. Ze doen veel dingen samen, zoals zwemmen, wandelen en de hond uitlaten, maar ook samen uit eten en samen de kroeg in. Ze hebben allebei kinderen in de puberleeftijd en dat is een dankbaar gespreksonderwerp. In mei zijn ze ook nog met zijn tweetjes naar Griekenland geweest: een soort testcase van ‘hoe leuk hebben we het samen op vakantie’. En het was geweldig! Hobby’s hebben ze ook: Jolanda houdt van wandelen, fitness, hardlopen en in het weekend fikkiestoken in de houtkachel. Qua liefhebberijen is Suzanne gek op haar hond, een Mechelse herder uit Portugal. En die matcht goed met de twee chihuahua’s van haar dochter. Verder houdt Suzanne van koken en is ze dol op tweedehandskleding, op het afstruinen van kringloopwinkels en – zoals ze zelf zegt – “klooien met plantjes”. Kampeerervaring hebben ze niet echt: Jolande kent het tentkamperen nog van vroeger, toen ze als kind nog met haar ouders meeging. En ze heeft weleens een stacaravan gehuurd, met de kinderen. En Suzanne is het luxepaard van het vriendinnenduo: ze zat twee keer met de kids in een glampingtent op Ameland en ze heeft ook wel iets met een appartementje in Spanje. Hoe het de dames gaat bevallen om met een camper op pad te gaan? Dat zie je dit weekend!

Crosscamp Flex

Crosscamp Flex: ‘urban camper’ voor het hele jaar

Mountainbiken in Andalusië, surfen op de Atlantische Oceaan of skiën in Trentino: zo flexibel is de Crosscamp Flex. Ritjes in de stad, een weekendje aan de zee of een tocht naar de bergen: de Crosscamp is perfect voor dagelijks gebruik. Voor je werk, voor de boodschappen, voor vakanties en weekendjes-weg. Want de Crosscamp is een volwaardige ‘urban camper’ en die kun je 365 dagen per jaar gebruiken. Hij is voorzien van een compacte, uitneembare keuken met twee gaspitten en een geïntegreerde spoelbak. Door het hefdak zijn er vier slaapplaatsen beschikbaar: twee op de royale slaapbank en twee op panoramaniveau: een geweldige plek voor de kinderen. De cabinestoelen zijn draaibaar en samen met de slaapbank creëer je gezellige plek om met z’n viertjes te chillen. De minicamper is voorzien van een geïsoleerde sandwichbodem en het hefdak heeft een opklapbare bodem waardoor veel ruimtegevoel ontstaat, en: stahoogte om bijvoorbeeld te koken. Als basisvoertuig kun je kiezen tussen de Toyota Proace Verso en Opel Zafira Life; met keuze uit verschillende motoruitvoeringen en allerlei veiligheidsopties. De Crosscamp is een comfortabele personenauto waarmee je ook kunt kamperen! En vanaf volgend voorjaar, ook met elektrische aandrijving!

Luxe familiecamping in Twente

Papillon Country Resort in Denekamp is een echte familiecamping. Het resort ligt in Twente, vlak bij een natuurgebied met bossen, heidevelden en weilanden: een heerlijk gebied om te ontspannen, om te wandelen of te fietsen. Op de camping is er een zwembad met een ondiep gedeelte en een ‘spraypark’ voor kleuters en doordat het dak ook dicht kan, kun je ook buiten het hoogseizoen lekker zwemmen. Papillon Country Resort beschikt over een Italiaans restaurant en snackbar en bijzonder aan de camping is dat hengelfanaten hier ook een dobbertje kunnen uitgooien in de visvijver. Camping Papillon heeft bovendien een eigen zwemmeer het grote opblaastoestellen, plus zandstrand en een grote ligweide waar je lekker kunt relaxen. Er is een kabelbaan bij het zwemmeertje en in het water ligt een drijvend klimtoestel voor de jeugd, plus een brede familieglijbaan waar je met z’n allen tegelijk af kunt roetsjen. De camping heeft ruime staanplaatsen op gezellige kampeerveldjes met veel groen. Er zijn comfortplaatsen met waterafvoer en kabel-tv en sinds kort kun je op Papillon Country Resort  ook een kampeerplekken reserveren met luxe privésanitair. Heb je zelf geen caravan, vouwwagen tent of caravan, dan kun je op verschillende glamping-accommodaties huren, die door hun ligging veel privacy bieden. Op de camping kun je tennissen, er is een voetbalveld en vlak bij de camping kun je een balletje slaan op de golfbaan. Fijn is ook de ondergrondse speel- en recreatieruimte voor de kinderen, als het een keertje regent. En tenslotte is er nog een bijzondere vermelding op z’n plaats voor het openluchttheater waar het animatieteam in het hoogseizoen dagelijks leuke voorstellingen verzorgt.

Zaterdag (en zondag) bij RTL4!

Sander Janson verrast Jolande en Suzanne thuis, om even kennis te maken, en hij laat ze zien met welk kampeermiddel ze op stap mogen: de Crosscamp Flex. Je ziet het aanstaande zaterdag 10 december, om 17u bij RTL4. Of in de herhaling, op zondag 11 december, omstreeks 11.30u, ook op RTL4.