Oktober is Kampeermaand: bezoek de dealer

De showrooms staan vol met de nieuwste modellen caravans, campers, vouwwagens en (dak)tenten. Nu de zomer helaas definitief achter ons ligt en de herfst in volle gang is, is er niets fijner dan alweer nadenken over de volgende kampeervakantie. Misschien wel met een nieuw kampeermiddel! Bezoek de dealer en profiteer van mooie aanbiedingen.

Ben je toe aan iets nieuws? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste trends op het gebied van kamperen? Alle fabrikanten van kampeerauto’s, vouwwagens, caravans, tenten en daktenten hebben inmiddels hun noviteiten voor het komende kampeerseizoen gepresenteerd en al die prachtige spullen staan nu te ‘shinen’ in de showrooms van de dealers. En natuurlijk ook bij jou in de buurt!

Wil jij een showroom bezoeken? Klik dan hier om de dichtstbijzijnde dealer of een dealer van jouw favoriete merk te vinden.

Trends en ontwikkelingen

Er zijn mooie ontwikkelingen gaande in de kampeerwereld, zoals we ook al op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht konden zien. Daar werden begin oktober niet alleen de Caravan van het Jaar en de Camper van het Jaar onthuld, maar de beursvloer stond ook bol van de primeurs en innovaties. Niet alleen voor wat betreft spiksplinternieuwe en hypermoderne caravans en kampeerauto’s, maar ook op het gebied van vouwwagens en (dak)tenten staat de branche bepaald niet stil. Grofweg zijn er een vijftal trends te ontdekken, waar zowel de beginnende als ervaren kampeerder bij is gebaat, maar ook zowel de back-to-basic als luxe kampeerder.

Lichtgewicht, duurzaam en off-grid

Ten eerste zien we dat fabrikanten heel goed inspelen op ontwikkelingen in de auto-industrie, want er is geen ontkomen aan elektrisch of hybride rijden. En dus wordt er werk gemaakt van lichtgewicht, compacte en aerodynamische kampeermiddelen, zodat de impact op het rijbereik zo klein mogelijk is. Een daktent of een vouwwagen is dan natuurlijk ook geen gek idee. In het verlengde daarvan is duurzaamheid een sleutelwoord en dat zie je bijvoorbeeld terug in het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen. Ten derde is er steeds meer aandacht voor technologie, met kampeermiddelen die ‘connected’ en ‘smart’ worden. Net als bij veel mensen thuis kun je onder andere de verwarming en verlichting op afstand bedienen via je telefoon en in een app ook je watervoorraad en accustatus checken.

Nog zo’n trend die óók met duurzaamheid te maken heeft: modulariteit, oftewel één basisvoertuig op meerdere manieren kunnen gebruiken en geheel naar eigen wens inrichten. En last but not least: off-grid en offroad, om er nog maar eens wat Engelse termen in te gooien. Vooral voor de avonturiers onder ons, die de wildernis willen opzoeken en de natuur intrekken: campers op terreinbanden en met vierwielaandrijving, mini-caravans geschikt voor ruw terrein, zonnepanelen en -boilers, en nog veel meer waarmee je het lange tijd ver buiten de bewoonde wereld uit kan houden.

Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat er nog altijd volop aandacht is voor het hoogste niveau van comfort en gemak; superdeluxe caravans en campers die van alle gemakken zijn voorzien. En al dat moois vind je dus in een showroom bij jou in de buurt! Klik hier om de dichtstbijzijnde dealer of een dealer van jouw favoriete merk te vinden.

Kampeerselector

Weet je nou nog niet precies met wat voor kampeermiddel je op vakantie zou willen, of wat voor kampeerder je bent? Of ben je helemaal nieuw in de wereld van kamperen? Dan hebben we een mooi hulpmiddel voor je, namelijk onze geheel vernieuwde Kampeerselector! Door een aantal simpele vragen te beantwoorden krijg je een advies over welke kampeermiddelen het best aansluiten bij jouw eisen en wensen.

Start hier de Kampeerselector!

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!