Ook Denemarken voert (weer) grenscontroles in

Afgelopen maand waren de Duitsers al begonnen met nieuwe controles aan de grensovergangen en nu starten de Denen daar ook weer mee. Sinds 6 oktober wordt bij de grenzen met Duitsland en Zweden voor onbepaalde tijd extra toezicht gehouden in verband met terroristische dreiging.

De verscherpte grenscontroles betekenen onder meer dat er meer politie aanwezig zal zijn bij de Sontbrug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt. Ook worden auto’s, treinen en veerboten vanuit Zweden of Duitsland de komende tijd extra gecontroleerd. Vorig jaar in augustus voerden de Denen gedurende enkele weken de alertheid langs de grenzen ook al op, terwijl daar dit jaar in augustus ook sprake van was bij de grens met Zweden. 

Rijbewijs niet voldoende

Als je gaat kamperen in Scandinavië dien je dus op meerdere plekken op je route rekening te houden met wachttijden. Van Nederland naar Duitsland kun je gecontroleerd worden, zodra je van Duitsland Denemarken in wil rijden en mocht Zweden je bestemming zijn, dan kun je op terugweg ook weer oponthoud ervaren. Kom je vanuit het zuiden richting Duitsland, dan is er grote kans op vertraging bij de grens met Oostenrijk. Wellicht ten overvloede: ook al blijf je binnen de Europese Unie, alleen een rijbewijs is niet voldoende als identificatie. Je zult altijd je paspoort of ID-kaart moeten kunnen tonen. En zorg natuurlijk dat je autopapieren op orde zijn.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!