Overwinteren in Spanje: top-6 campings aan zee

Geen zin in kou en nattigheid? Doe zoals steeds meer Nederlanders doen en breng de winter door op een camping in het zuiden van Spanje! Geniet van aangename temperaturen, de Spaanse cultuur, schappelijke prijzen en heerlijk eten. Hieronder vind je de 6 beste campings aan zee die de hele winter geopend zijn.

In het zuiden van Spanje is het goed toeven in de winter. Voor een doorsnee zomervakantie van een paar weken is de afstand van 2.500 kilometer vanaf Utrecht wellicht nét iets te ver, maar het is prima te doen als je een paar maanden in de warmte wil doorbrengen. Onderstaand ter inspiratie de 6 best beoordeelde campings aan de Zuid-Spaanse kust.

1. Camping Huerta Romero: deze camping ligt halverwege Malaga en Almeria, direct aan zee in het dorpje Castell de Ferro. Vanaf de camping stap je zo de boulevard op en daar ligt ook het brede zandstrand op je te wachten. Huerta Romero is kleinschalig en knus, beschikt over een eigen restaurant en een winkeltje.

2. Camping Valle Niza Playa: niet ver ten oosten van Malaga kun je de hele winter op deze plek terecht, die slechts door de oude kustweg wordt gescheiden van de zee. Het zwembad is alle seizoenen geopend, inclusief de ligweide, net als het restaurant van Valle Niza Playa. Met uitzicht op zee kun je hier dineren én ontbijten!

3. Camping Torre de la Peña: hier vertoef je praktisch op het zuidelijkste puntje van Spanje, bij Tarifa, waar je Afrika zelfs kunt zien. Torre de la Peña bestaat al sinds 1968 en is vooral een hotspot voor stoere surfers. Zwembad, supermarkt, restaurant, adembenemend uitzicht: alles is aanwezig.

4. Camping La Buganvilla: een terrassencamping in de buurt van Marbella, met twee zwembaden en 300 toerplaatsen. Het strand ligt op ongeveer een half uurtje, via een loopbrug over een drukke weg. Recent is het sanitair gerenoveerd en het restaurant van La Buganvilla heeft een terras en verzorgt ook afhaalmaaltijden.

5. Camping La Rosaleda: deze mooi aangelegde terrassencamping ligt in Conil de la Frontera, niet ver van Cadiz. La Rosaleda beschikt over een supermarktje, fitnessruimte, sauna, restaurant, sportvelden en (in de zomer) een zwembad. Het centrum van het pittoreske vissersdorpje is op loopafstand, evenals de zee.

6. Camping Playa las Dunas: op een steenworp afstand van het levendige Cadiz, waar je met een pontje naartoe kunt. Playa las Dunas is een grote camping aan een groot strand en met veel faciliteiten, zoals een restaurant, winkel en zwembad. Vanaf de camping loop je ook zo het dorpje El Puerto de Santa Maria in.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!