Records voor Duitse en Oostenrijke campings

In de hoogseizoenmaanden juli en augustus hebben de campings in Oostenrijk en Duitsland dit jaar een recordaantal kampeerders ontvangen. Bij de Duitsers werden 18,6 miljoen overnachtingen genoteerd en in Oostenrijk waren dat er 4,5 miljoen. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 4 en ruim 5 procent ten opzichte van de zomer van 2023. Nederlanders zijn de belangrijkste groep buitenlandse gasten.

Uit onderzoek van het Duitse camping.info blijkt dat buitenlandse kampeerders, waaronder voornamelijk Nederlanders en Oostenrijkers, verantwoordelijk waren voor bijna 3 procent groei qua aantallen overnachtingen op Duitse campings in vergelijking met een jaar eerder. Daarnaast waren er ruim 4 procent meer overnachtingen van Duitsers die in eigen land gingen kamperen in juli en augustus 2024. De grootste groei werd genoteerd in de aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen, met een plus van maar liefst 14 procent, terwijl Sachsen-Anhalt in de voormalige DDR een toename van bijna 12 procent liet zien. In absolute aantallen was Beieren afgelopen zomer echter de populairste regio, aangezien daar meer dan 3,5 miljoen overnachtingen op een camping werden geboekt. Op de tweede plek volgt Mecklenburg-Vorpommern aan de Oostzee, met bijna 2,8 miljoen campingovernachtingen.

Oostenrijk populair bij Nederlanders

Ook de campings in Oostenrijk bleken afgelopen zomer populair onder de Nederlandse vakantiegangers. Samen met de Duitsers vormden wij de grootste groep buitenlandse campinggasten, die in zijn geheel bijna 5,5 procent meer overnachtingen in het Alpenland boekten dan in juli en augustus 2023. Uit eigen land registreerden de Oostenrijke campings 4,5 procent meer overnachtingen. In totaal ging het om bijna 3,5 miljoen campingnachten die door buitenlandse toeristen werden geboekt en ruim 1 miljoen door Oostenrijkers. Deelstaat Burgenland bij de Hongaarse grens noteerde een plus van 13 procent en in het welbekende Tirol stegen de boekingen met 10 procent in vergelijking met vorig jaar.  Veruit de populairste regio is echter Karinthië, met dik 1,6 miljoen overnachtingen goed voor 28 procent van alle verblijven op de Oostenrijkse campings.

Karinthië komt overigens ook uitgebreid aan bod in de nieuwe afleveringen van ons TV-programma Camp to Go met presentator Sander Janson. Kijk vanaf zaterdag 14 december 2024 op RTL4!

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!