RTL4 presenteert: de campings van komend tv-weekend

Aanstaande zaterdag én zondag kom je weer helemaal in kampeerstemming met Camp to Go. In het tv-programma neemt Sander Janson ook komend weekend nieuwe kampeerfamilies mee naar de camping. Hieronder verklappen we alvast de campings van dit tv-weekend (zaterdag 8 januari 17u en zondagochtend 9 januari 11.30u) op RTL4. 

Camping De Helfterkamp – Veluwe

Blote voeten in het groene gras, fluitende vogels en kinderen die zorgeloos aan het spelen zijn… Dat is vakantie op camping De Helfterkamp, ANWB Camping van het Jaar, in 2019, in de categorie ‘mooiste groene camping’ en Camping van het Jaar in 2020 en 2021, in de categorie ‘beste charmecamping’. De Helfterkamp ligt op de Veluwe, in een prachtige bosrijke omgeving, vlak bij het dorpje Vaassen. Het is een kleinschalige familiecamping en hier voel je nog die hartelijke, dorpse gastvrijheid en dat levert je meteen een gevoel van thuiskomen op. Camping De Helfterkamp beschikt over 160 ruime en goed onderhouden toeristische kampeerplaatsen op gedeeltelijk autovrije velden – veilig voor de kinderen. De kleintjes kunnen zich lekker uitleven in een van de speeltuinen en als het ‘ns slecht weer is, kun je relaxen in de boerenschuur, met tv, leestafel en poolbiljart. En dan is er ook nog de hooiberg waar de kinderen zich kunnen vermaken en de kinderboerderij, waar je geitjes kunt aaien. Tweemaal per week komt een foodtruck op de camping – fijn als je een keertje geen zin hebt om te koken. Langs de camping stroomt de Hartense Molenbeek, een ondiep stroompje waar je heerlijk in kunt pootjebaden. In de omgeving zijn vijftien wandel- en fietsroutes uitgezet die je onder meer door de kroondomeinen voeren. Neem ook je mountainbike mee, want daarmee kun je uitstekend op eigen gelegenheid de Koninklijke Houtvesterij verkennen: een prachtig bos- en heidegebied vlak bij de camping.
Hier lees je wat de ANWB van camping De Rijnstrangen vindt. En dit zegt de ACSI over deze prijswinnende charmecamping.

Camping De Kleine Wolf – Overijssels Vechtdal

Op camping De Kleine Wolf is het elke dag vakantie! De vijfsterrencamping ligt in het Overijsselse Vechtdal en in 2020 door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het Jaar. De Kleine Wolf is een echte gezinscamping met prachtige kampeerveldjes die bijna allemaal een eigen speeltuintje hebben. De camping beschikt over binnen- en buitenzwembaden met glijbanen, een dierenweide, een indoor speelparadijs en het dolenthousiaste animatieteam zorgt dat er altijd van alles te doen is, tot en met theatershows waar de kleintjes ademloos naar kunnen kijken. Bij De Kleine Wolf zijn er moderne sanitairgebouwen met speciaal kleutersanitair, er zijn zelfs familiebadkamers, een aparte hondendouche en wat dacht je van een bubbelbad met sterrenhemel? Bijzonder zijn de splinternieuwe kampeerplekken met privésanitair: je eigen (verwarmde) badkamer, op je eigen kampeerplek, met douche, toilet en wastafel. En als je zelf geen tent, caravan, camper of vouwwagen hebt? Dan huur je gewoon een trekkershut, een bungalow of een luxe glampingaccommodatie op de camping. Ook leuk als opa en oma een paar dagen op visite komen!
Hier lees je wat de ACSI van camping De Kleine Wolf vindt. En dit zegt de ANWB over deze Camping van het Jaar uit 2020.

Recreatiepark TerSpegelt – Noord-Brabant

Recreatiepark TerSpegelt is een vijfsterrenvakantiepark in de Brabantse Kempen, met drie recreatieplassen. De camping ligt bij het gezellige dorpje Eersel, tussen Eindhoven en de Belgische grens. TerSpegelt is een echte familiecamping met leuke activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. Jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld terecht in het SterrenStrand: een overdekt water- en speelparadijs met een verwarmd zwembad en spectaculaire klim- en klauterkastelen. Bij de kastelen vind je ook een geheime ingang naar het ondergrondse doolhof met allerlei spannende gangetjes. Oudere kinderen kunnen tokkelen, discozwemmen of naar de PumpTrack: een stoere crossbaan met heuvels en bochten, voor alles wat maar wielen heeft: van steps tot BMX-fietsen. Of ze kunnen gaan bandraften achter een snelle speedboot, of suppen op een van de recreatieplassen op de camping, want op de camping kun je sup-boards huren. Rond de camping ligt het Kabouterpad, een wandelroute voor de kleintjes, met spannende opdrachten. Kamperen doe je op TerSpegelt aan het water, op plekken met privésanitair of op de familieveldjes waar ook altijd andere gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijd kamperen. Heb je zelf geen caravan, camper, tent of vouwwagen? Dan huur je een LakeViewLodge of een van de WaterLodges. De camping was eerder al eens ‘ANWB Camping van het Jaar’ en is voor 2021 uitgeroepen tot ANWB TopCamping met 5 sterren. Eerder ontving TerSpegelt ook de Brabantse Gastvrijheid Award.
Hier lees je wat de ACSI van camping TerSpegelt vindt. En dit zegt de ANWB over deze luxe familiecamping.

Dit zijn de campings van alweer de achtste aflevering van het tweede televisieseizoen van Camp to Go. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook voor aan de tv-families én we verklappen ook met welke kampeermiddelen ze op pad gaan!
Camp to Go zie je aanstaande zaterdag 8 januari om 17u bij RTL4. De herhaling kun je zondagochtend 2 januari vanuit je luie bed bekijken, om 11.30u, ook op RTL4. Tot dan!