In Camp to Go neemt Sander Janson elke week startende kampeerfamilies mee naar de camping – steeds met een ander kampeermiddel. In deze blog verklappen we alvast op welke campings we gaan filmen: drie stuks, in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant

Tijdens de vorige aflevering van het kampeer tv-programma maakten we al even kennis met Sytse van der Wal en zijn dochter Maxime. Zij proberen een Bürstner caravan uit en in de aflevering van aanstaande zaterdag (1 januari, 17u op RTL4) zie je hoe dat bevalt. Ook kijken we mee met Marcel en Wendy Blokhuis, samen met hun twee dochters. Vorig jaar kampeerden ze voor het eerst met een tent en nu krijgen ze van Sander Janson een gloednieuwe Eriba-caravan mee. In de aflevering van komend wekend blikken we ook alvast vooruit met Maureen Hulscher en haar twee dochters. Zij gaan op stap met een Adria camper. Hieronder vertellen we je meer over de campings uit het tv-programma.

Vijfsterrencamping De Leistert

Recreatiepark De Leistert – Limburg
Recreatiepark De Leistert ligt in het hart van Midden-Limburg, tussen de Peel en de Maas. Deze vijfsterren familiecamping biedt alles voor een heerlijke vakantie tijdens alle jaargetijden. De Leistert staat bekend om het grote aantal faciliteiten, waaronder drie restaurants en een snackbar, en er is een uitgebreid recreatieprogramma voor kinderen. Wat doen de kids het meeste op dit vakantiepark? Spelen, spelen, spelen. Of dit nu buiten is in de meer dan dertig (!) speeltuinen en speelhoekjes, of binnen in de indoor-speeltuin of in de sfeervolle jungle van La Selva Playground. Nog energie over? Wat dacht je van een potje adventure golf op de nieuwe golfbaan, of een wedstrijd hyperbowlen op de bowlingbanen? Recreatiepark De Leistert is in 2019 uitgeroepen tot ‘ANWB Camping van het Jaar’ in de categorie ‘camping met de beste huuraccommodaties’. Je kunt dus prima terecht in de Glampingtenten, Safaritenten, Luxe Vakantieboerderijen, Lodges, te veel om op te noemen. En kom je kamperen met je eigen caravan, vouwwagen, tent of camper? Dan sta je hier als een prins – bijvoorbeeld op de kampeerplekken met privésanitair, sommige zelfs met infraroodsauna!
Hier lees je wat de ACSI van camping De Rijnstrangen vindt. En dit zegt de ANWB over deze luxe gezinscamping.

Recreatiepark TerSpegelt

Recreatiepark TerSpegelt – Noord-Brabant
Recreatiepark TerSpegelt is een vijfsterrenvakantiepark in de Brabantse Kempen, met drie recreatieplassen. De camping ligt bij het gezellige dorpje Eersel, tussen Eindhoven en de Belgische grens. TerSpegelt is een echte familiecamping met leuke activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. Jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld terecht in het SterrenStrand: een overdekt water- en speelparadijs met een verwarmd zwembad en spectaculaire klim- en klauterkastelen. Bij de kastelen vind je ook een geheime ingang naar het ondergrondse doolhof met allerlei spannende gangetjes. Oudere kinderen kunnen tokkelen, discozwemmen of naar de PumpTrack: een stoere crossbaan met heuvels en bochten, voor alles wat maar wielen heeft: van steps tot BMX-fietsen. Of ze kunnen gaan bandraften achter een snelle speedboot, of suppen op een van de recreatieplassen op de camping, want op de camping kun je sup-boards huren. Rond de camping ligt het Kabouterpad, een wandelroute voor de kleintjes, met spannende opdrachten. Kamperen doe je op TerSpegelt aan het water, op plekken met privésanitair of op de familieveldjes waar ook altijd andere gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijd kamperen. Heb je zelf geen caravan, camper, tent of vouwwagen? Dan huur je een LakeViewLodge of een van de WaterLodges. De camping was eerder al eens ‘ANWB Camping van het Jaar’ en is voor 2021 opnieuw uitgeroepen tot ANWB TopCamping met 5 sterren. Een paar jaar geleden ontving TerSpegelt ook de Brabantse Gastvrijheid Award – en trots dat ze daarop zijn!
Hier lees je wat de ACSI van camping TerSpegelt vindt. En dit zegt de ANWB over deze prijswinnende familiecamping.

Charmecamping De Rijnstrangen

Camping De Rijnstrangen – Gelderland
Camping De Rijnstrangen ligt in het Gelderse dorpje Aerdt, vlakbij Arnhem. Het is een prachtige, kleine groene camping met 26 kampeerplekken tussen de fruitbomen, maar je kunt er ook terecht voor een bed&breakfast of jezelf trakteren op een luxe verblijf in een van de twee energie-neutrale appartementen. De camping is aangesloten bij Vekabo, de vereniging van kampeerboeren met 1.200 kleinschalige campings en platteland-accommodaties, en die vind je allemaal op de website www.inhetgroen.nl. De Rijnstrangen is een voormalig agrarisch bedrijf en de camping ligt midden in het prachtige natuurgebied De Gelderse Poort, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar lekker nietsdoen kan natuurlijk ook, onder je eigen luifel. De camping heeft prima sanitair met vloerverwarming, er is een gezellige ‘Huuskamer’ met een kleine keuken, er zijn overdekte picknickplekken en handig is de overdekte fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes. Maar het allerleukste van kleinschalige campings is natuurlijk het persoonlijk contact, met de andere gasten én met de eigenaren: Willemijn Botje en Niels Leenders, die van kamperen echt hun passie hebben gemaakt. Ze vertellen je graag over wat er in de omgeving te doen is. En voor wie niet zonder kan: camping De Rijnstrangen heeft razendsnelle wifi, met glasvezel!
Hier lees je wat de ACSI van camping De Rijnstrangen vindt. En dit zegt de ANWB over deze mooie charmecamping.

Tot zo ver de campings. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook de families aan je voor én we verklappen ook alvast met welke kampeermiddelen waarmee ze op stap gaan!
Aflevering 7 van Camp to Go zie je zaterdag, nieuwjaarsdag, om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 2 januari om 11.30u, ook op RTL4. Kijk je ook?