Tip voor je volgende trip: het museum van Hymer

Op zoek naar een mooi uitstapje tijdens je vakantie in Duitsland, of als je op doorreis bent? Bezoek dan het imposante Erwin Hymer Museum in Bad Waldsee, ten noorden van de Bodensee. Op maar liefst 6.000 vierkante meter vind je hier een nagenoeg compleet overzicht van de historie van het kamperen. 

Het merk Hymer ken je natuurlijk van de campers en ook van Eriba-caravans. Grondlegger Erwin Hymer bouwde samen met Erich Bachem (‘Eri-Ba’) zijn eerste caravan, de Troll. Destijds met een vast dak en heden ten dage herken je het model nog steeds, als de Eriba Touring, maar dan met het alom bekende hefdek. In 1961 ontworp Hymer z’n eerste camper, de Caravano, en 15 jaar later introduceerde het merk de Hymermobil met het zelfbedachte hefbed boven de stoelen van bestuurder en bijrijder. Het Erwin Hymer Museum in Zuid-Duitsland biedt echter nog veel meer dan alleen datgene wat sinds de jaren ’50 uit de eigen fabriek is komen rollen. De collectie bestaat uit maar liefst 250 caravans, campers, auto’s en ook fietsen, die allemaal een belangrijke rol hebben gespeeld in de wereld van kamperen. Het oudste museumstuk is een herderskar van 1850 en het meest moderne voertuig is een futuristisch prototype van een camper. De interactieve tentoonstelling leidt je door verschillende werelden en biedt een fraai inzicht in de mondiale kampeerhistorie.

Het Erwin Hymer Museum is een bezoek én een omweg meer dan waard voor elke kampeerliefhebber. Je kunt er van dinsdag tot en met zondag terecht van 10u00 tot 18u00 en de entreeprijs bedraagt 14 euro voor volwassenen. Onder de 18 jaar is de toegang geheel gratis! Op donderdagen is het museum geopend tot 21u00.

Alle informatie over het Erwin Hymer Museum vind je hier.

Bekijk hieronder nog een aantal mooie foto’s om een goede indruk te krijgen.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!