Op vakantie met je veilige reis-cocon

Vakantie: we mógen weer! Eindelijk weer naar buiten, na al dat binnenzitten. En veilig op vakantie? Dat doe je natuurlijk met je eigen spullen: je eigen toilet en douche. Daarom kies je deze zomer voor de caravan, camper, vouwwagen of tent!

Veilige reiscocon met privébadkamer

Genieten van de natuur, van de gezonde buitenlucht: quality-time, samen of met je gezin. Dát is de vrijheid van kamperen. Lekker uitrusten, niets hoeft, alles kan. Het coronavirus zet de hele wereld op z’n kop en de pandemie heeft grote impact op vliegvakanties, hoteltrips, treinreizen en uitstapjes met touringcars. Maar zeg je daarom je die dikverdiende vakantie vaarwel? Natuurlijk niet, want met de camper of caravan creëer je je eigen veilige vakantiecocon: met je eigen badkamer aan boord, inclusief toilet en (meestal) een douche. Ga je met de vouwwagen of tent op vakantie? Ook dan kun je veilig op pad, met de ‘good old’ PortaPotti en de douche-oplossingen die nu volop te koop zijn in de kampeerwinkels!

Verwenvakanties

Kamperen kun je zo luxe maken als je zelf wilt. Qua campings natuurlijk, want die heb je van lekker basic tot luxe vakantieparken met alles erop en eraan. Maar ook als het gaat om kampeermiddelen kun je het zo luxe maken als je zelf wilt. Over luxe caravans hebben we onlangs nog een blog over geschreven – die badkamerparadijzen zie je hier. Zelfs als op 1 juli de sanitairvoorzieningen op de campings weer open mogen, dan is het toch fijn dat je ook de keuze hebt voor je eigen badkamer met privésanitair! En nergens anders kun je betere plek vinden om anderhalve meter afstand houden dan op de camping: je bepaalt namelijk zélf of je in contact wilt komen met anderen. En vakantieparken houden zich natuurlijk strikt aan de RIVM-richtlijnen, in Nederland én daarbuiten, want elke dag horen we weer nieuws over andere lnden die hun grenzen weer opengooien. Zo wordt jouw vakantie tóch die lekkere verwenvakantie waar je zo lang naar hebt uitgekeken.

Leuke – en luxe – campings

Kampeerders in hart en nieren hoeven wij niets uit te leggen over de vrijheid en de flexibiliteit van het op pad gaan met je eigen uitrusting: gaan en staan waar je wilt en wanneer je maar wilt. In deze coronaperiode is die vrijheid misschien een tandje minder, maar zachtjesaan komen er steeds meer vakantielanden bij die coronaproof-vakanties mogelijk maken. Tip: het is wel slim om nu vooraf je plekje op de camping te reserveren. De leukste campings van Nederland hebben we alvast voor je samengevat en door onze samenwerking met de ANWB hebben we nog duizenden andere campings voor jou op onze website staan. Hele rustige, waar je wakker kunt worden met het geluid van de vogeltjes, maar ook hele luxe camping met waterparken, superglijbanen en faciliteiten die zonder moeite het vijfsterrenniveau halen. Door de coronacrisis werken veel vakantieparken met tijdslots voor de zwembaden zodat je toch een frisse duik kunt nemen, maar lekker bijbruinen met een boekje onder je eigen luifel is natuurlijk ook een optie. En wat dacht je van wandelen en fietsen, om mooie tochtjes in de omgeving te maken? Voor het meenemen van de (elektrische) fietsen met de camper, vouwwagen of caravan hebben we handige tips!

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief met leuke campaings, kampeertips, vakantieregio’s en de laatste nieuwtjes over kamperen.

[mk_button dimension=”flat” size=”medium” url=”https://www.camp-to-go.nl/inschrijven-nieuwsbrief/” align=”center” bg_color=”#9fc937″ btn_hover_bg=”#252525″]INSCHRIJVEN[/mk_button]

Kopen of huren

Als je zelf geen kampeermiddel hebt, dan kun je er natuurlijk ook kopen. Of huren! Voor dat laatste hebben we handige infopagina’s, plus betrouwbare verhuuradresjes in onze huurlocator. Als je de kampeerlifestyle je een beetje aanspreekt… dan is een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent toch ook wel heel fijn, zeker nu. Dan kun je er ook vaker op uit, straks nazomeren bijvoorbeeld, of nog een paar lekkere lange weekends. Zo’n kampeermiddel kun je nieuw kopen, of tweedehands met garantie. Als je je goed wilt oriënteren, dan kunnen we je onze merkpagina’s van harte aanbevelen. Plus onze dealerlocator, voor een kampeerbedrijf bij jou om de hoek.
Welk kampeermiddel voor jou het beste geschikt is? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Hieronder helpen we je alvast een beetje op weg.

Charmecamping

Lekker basic op pad met de tent

Grassprieten tussen je tenen, lekker in het gras koffie etten op je gasbrandertje: basic kamperen is de favoriete hobby voor duizenden Nederlanders. Slapen doe je in de tent en die zijn er in allerlei soorten en afmetingen. Bij de aanschaf kun je kiezen voor kunststof of katoenachtige doeksoorten. Bij die laatste heb je doorgaans een prettiger binnenklimaat omdat het doek ademt. Bij kunststof tenten let je daarom op voldoende ventilatieopeningen, zodat het lekker kan doorwaaien. Let ook op de kleur: met een lichtgekleurde tent begint je vakantiedag ‘s al bij zonsopgang. Bij een donkere tent vallen kleine kinderen makkelijker in slaap en slapen ze wat langer uit (…). Soorten tenten zijn er volop: van pop-uptenten tot klassieke piramidetenten,  van ruime tunneltenten tot gemakkelijk op te zetten oppomptenten waarbij de tentstokken zijn vervangen door luchtslangen en natuurlijk de superstoere daktenten. Extra uitrusting bestaat verder uit matrasjes, slaapzakken en een gasstelletje om op te koken. Een redelijke gezinstent voor 4 personen start al bij zo’n 400 euro en voor een model uit het premiumsegment moet je rekenen op tegen de 2.000 euro.

Luxe kampeeravonturen met de vouwwagen

Het comfort van een kleine caravan, maar toch de sfeer van de tent. Dat is voor veel mensen dé reden om voor een vouwwagen (of tenttrailer) te kiezen. Ze zetten tegenwoordig supersnel op en je hoeft niet op de grond te slapen: veel vouwwagens zijn voorzien van lattenbodems en comfortmatrassen. Daarnaast hebben veel merken speciale, bijpassende buitenkeukens in hun programma. Een belangrijk voordeel van de vouwwagen is dat je ‘m ook met een compacte auto kunt trekken – je voelt haast niet dat er iets achter de auto hangt – en er zijn vouwwagens met maar liefst 6-8 slaapplaatsen. Vouwwagens starten bij zo’n 6.000 euro (nieuw) en dat kan gemakkelijk doorlopen tot ruim boven de 20.000 euro als je kiest voor een exclusief topmodel. Huren kan ook, vanaf zo’n 350 euro per week.

Caravans, het comfort van thuis

Het is al decennialang dé vakantiefavoriet in Nederland: de caravan. Inmiddels rijden er een kleine 500.000 van rond in ons kikkerlandje en darmee staan we in de top-3 van Europa. En dat is niet voor niets: je eigen keuken, slaapkamer met vaste bedden, een gezellige zithoek en – vooral nu heel belangrijk – je eigen toilet aan boord. Veel moderne caravans beschikken zelfs over een badkamer met douche en anders kan de dealer dat heel eenvoudig voor je realiseren, want veel toiletruimtes hebben al een waterdichte vloer die heel eenvoudig als douchebak gebruikt kan worden. Nog simpeler kan ook, met de buitendouche. Het kampeerbedrijf kan dat in een paar uurtjes voor je realiseren en met een speciale douchetent is je privacy ook meteen gegarandeerd. Compacte caravans kunnen ook achter de kleinere trekauto’s en vaak heb je voldoende aan rijbewijs-B om je caravan te mogen trekken. Je hoeft dus niet eerst naar de rijschool! Als je niet meteen een nieuwe, of gebruikte caravan wilt aanschaffen: huren kan natuurlijk ook, vanaf zo’n 500-600 euro per week. Lees ook onze tips over beladen en rijden met de caravan. Enne: we hebben ook nog een handige pagina over luifels en voortenten 😉

Avontuurlijk rondreizen met de camper

Een weekje bijbruinen aan het strand, een paar dagen lekker actief in de bossen, daarna mooie routes rijden in de Alpen en hop: een citytrip om lekker te shoppen. Als de reis belangrijker is dan de bestemming: dan is de camper iets voor jou, vooral als je veel van vakantieplek wisselt. Zo komt de camper het beste tot z’n recht en veel Nederlanders hebben de charme van het ‘zwerven’ ontdekt. In de afgelopen 10 jaar is het aantal kampeerauto’s in Nederland zelfs verdubbeld. De camper is helemaal volledig selfsupporting: je hebt drinkwater aan boord, stroom, comfortabele bedden en een badkamer met toilet én douche. Je kruipt gewoon met je normale B-rijbewijs achter het stuur en je overnacht op speciale camperplekken bij leuke dorpjes, jachthavens en restaurants maar je kunt natuurlijk ook op de camping terecht. Op een gezellig veldje of op speciale camperplekken met alle voorzieningen. En de volgende dag – of een paar dagen later – wacht weer een nieuw avontuur. Maximale flexibiliteit, want jij bepaalt. Campers heb je in soorten en maten, van knusse tweepersoons campervans tot luxe campers waarin je met zes, soms zelfs zeven personen kunt reizen en slapen. Nieuwprijzen starten bij zo’n 55 duizend euro, occasions vind je hier, maar huren kan natuurlijk ook: reken in het hoogseizoen op prijzen vanaf 800 euro per week. Hier kun je meer lezen over campers, hier vind je een kampeerbedrijf bij jou in de buurt en op dit linkje vind je een betrouwbaar verhuurbedrijf om de hoek.

Download hier meteen even de Vakantie Checklist en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief, voor tips, kampeernieuws, leuke campings en nog veel meer inspiratie! Fijne vakantie, namens Camp-to-Go!