Verenigd Koninkrijk gaat in 2025 entree heffen

De gevolgen van Brexit laten zich nu ook gelden voor Europese toeristen. Ben je van plan om in het Verenigd Koninkrijk te gaan kamperen, dan moet je je vanaf het voorjaar van 2025 online registreren en een bijdrage betalen voor de zogenaamde Electronic Travel Authorisation (ETA). 

Engeland, Wales en Schotland zijn populaire bestemmingen voor Nederlandse kampeerders. Het plan om de Britse douane digitaal beter te ondersteunen zat al langer in de koker en is na de laatste verkiezingsuitslag ook niet meer van tafel gegaan. Na een proef in 2023 zijn de Britten er nu klaar voor om alle buitenlandse bezoekers te laten betalen om het land in te komen. Wij Nederlanders en andere Europeanen hebben vanaf 2 april 2025 de ETA nodig en daar kunnen we ons per 5 maart online voor registreren. Toegang tot het VK gaat 10 pond kosten, oftewel bijna 12 euro; registratie en betaling is verplicht voor bezoekers van alle leeftijden en je ETA is vervolgens 2 jaar geldig. In die periode mag je dan zo vaak als je wil het land in en uit, elk toeristisch verblijf in het land mag maximaal 6 aaneengesloten maanden duren. De Britse overheid zegt de maatregel te nemen om zo de grens- en immigratiecontroles te kunnen digitaliseren, sneller uit te voeren en betere veiligheidschecks te kunnen uitvoeren. Je kunt de ETA straks aanvragen en downloaden in een speciale app.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!